Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesterligaen i håndball:

Mørk og Grimsbø sentrale i finaledrama

Kari Aalvik Grimsbø og Nora Mørk var helt sentrale da Györ vant mesterligaen i håndball. Camilla Herrem og Vardar Skopje tapte 30-31 etter ekstraomganger.

SENTRALE: Både Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø spilte en god kamp da Györ vant mesterligaen i håndball. Her feirer de EM-gullet i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SENTRALE: Både Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø spilte en god kamp da Györ vant mesterligaen i håndball. Her feirer de EM-gullet i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mørk dundret inn 27-26 før ungarerne kort etter la på til 28-26. Før kampen sa Mørk til NTB at en Champions League-tittel ville overgå all suksessen hun hittil har opplevd med det norske landslaget.

Grimsbø hadde ikke noen enkel første omgang, men hun startet den andre med 50 i redningsprosent etter ti skudd på sitt mål.

Den norske landslagskeeperen vant målvaktsduellen på en kveld der hun ikke kom på opp på sitt ekstraordinære nivå.

Redning

Snaut tre minutter før slutt i ordinær reddet Grimsbø på stillingen 26-25, og det var en avgjørende inngripen. Like etter kjempet Mørk også fram en Vardar-utvisning.

En fullsatt Laszlo Papp Arena (12.000 tilskuere) ga Györ full støtte.

Mørk var meget viktig for Györ. Hun hadde flere målgivende pasninger i tillegg noen fine mål.

Og Vardar-forsvaret måtte hele veien ta hensyn til henne, og det ga rom for de andre Györ-jentene.

Men Mørk kunne blitt syndebukk. 28 sekunder før slutt ble hun avblåst for brøyt i overtallsspill. Vardar klarte aldri å komme til avslutning før et direkte frikast.

Trøst

I fjor ble det også EM-tittel med det norske landslaget for Györ-duoen. Den kom noen få måneder etter den gedigne OL-nedturen (tap i semifinalen for Russland).

Heidi Løke ble presentert til et vilt publikumsbrøl og etter hvert trampeklapp i pausen. Hun er fortsatt en stor Györ-helt etter sine suksessrike år i klubben.

For Herrem var nok søndagen hennes siste mulighet til å vinne mesterligaen. Hun vender hjem til Norge og Sola etter denne sesongen.

Kvinnehåndball på toppnivå i klubbregi er en internasjonal kompott: Vardar hadde spillere fra hele ti nasjoner i kamptroppen på 16 søndag. Og bare én av disse er fra Makedonia.

Klubben eies av den russiske milliardæren Sergej Samsonenko. Han pløyer inn titalls millioner kroner hvert år.

Styrkes

I kampen om tredjeplassen vant fjorårets mester Bucuresti 26-20 over Buducnost Podgorica. Larvik-duoen Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic skal fra neste sesong spille for nettopp Bucuresti.

Samtidig kommer Cristina Neagu, av mange ansett som verdens beste angrepsspiller. Bucuresti blir ikke lett å stoppe om et års tid i Champions League-sluttspillet.

(NTB)