<strong>DOPINGTATT:</strong> Serghei Tarnovschi tok OL-bronse tidligere i mesterskapet. Han er nå tatt i doping. Foto: Roland Weihrauch / EPA / NTB Scanpix
DOPINGTATT: Serghei Tarnovschi tok OL-bronse tidligere i mesterskapet. Han er nå tatt i doping. Foto: Roland Weihrauch / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Mørk OL-dag i Rio. Fire utøvere suspendert for doping

To OL-medaljører tatt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Først kom meldingen om at OL-medaljørene Izzat Artykov og Serghei Tarnovschi var tatt. Så kom meldingen om at ytterligere to har blitt suspendert for doping.

Dette dreier seg om den brasilianske landeveissyklisten Kleber Da Silva Ramos og den kinesiske svømmeren Chen Xinyi.

Det er tidligere i OL blitt bekreftet at Ramos og Xinyi er tatt for bruk av henholdsvis EPO Cera og hydroklortiazid, men torsdag kveld bekrefter altså Idrettens voldgiftsrett (CAS) at disse er suspendert.

<strong>SUSPENDERT:</strong> Chen Xinyi. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Scanpix
SUSPENDERT: Chen Xinyi. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Scanpix Vis mer

CAS gjør det klart at det er opp til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) å bestemme utøvernes straff etter lekene.

Nyheten om Xinyi og Ramos kommer kun noen timer etter at det ble kjent at vektløfteren Izzat Artykov og kanopadleren Serghei Tarnovchi fra Moldova har testet positivt for doping.

Begge har tatt OL-bronse tidligere i mesterskapet, og er nå suspendert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer