FORMSPILLERE: Nora Mørk og Katrine Lunde tar en seiersdans etter seieren mot Angola. Begge var sentrale for Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORMSPILLERE: Nora Mørk og Katrine Lunde tar en seiersdans etter seieren mot Angola. Begge var sentrale for Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Mørk om alle tilropene fra tribunen: - Det er litt merkelig

Valset over publikumsfavoritten Angola.

RIO (Dagbladet): Hun traff på åtte av åtte skudd og ble norsk toppscorer i 30-20-seieren mot Angola.

Nora Mørk lot seg heller ikke provosere av at nesten hele hallen buet hver gang Norge hadde ballen i Future Arena. OL-sensasjonen Angola (som sto med to seire før kampen) hadde tydelig smeltet manges håndballhjerter.

- Jeg vet ikke om det er brasilianerne som håper vi skal tape, eller hvorfor det er så mye buing og tilrop. Det er litt merkelig. Angola har kanskje skapt en entusiasme rundt laget sitt etter to seire, sier Mørk til Dagbladet i pressesonen noen meter fra OL-parketten der Angola ble senket.

- Hva tenker du om buingen?

- Jeg legger ikke så mye merke til sånt underveis. Men det er ikke alltid like hyggelig. Vi fikk en god start på kampen og vi hadde god flyt. Det er ålreit at det er litt stemning i hallen, sier Mørk.

- Provoserende?

- Njæi. Egentlig ikke. Vi på Norge har et bra lag og vi er vant til å bli buet mot i bortekamper i Champions League (med Larvik). Det lever jeg veldig fint med, sier Mørk.

De norske håndballjentene er blitt seiersvante som regjerende OL-, VM- og EM-mester, men onsdag kveld i Rio var det afrikanerne som var publikumsfavoritter. Etter hver redning eller Angola-scoring, var det stor jubel i hallen som tar 12 000 tilskuere.

TOPPSCORER: Nora Mørk med åtte mål mot Angola.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TOPPSCORER: Nora Mørk med åtte mål mot Angola. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Målmaskin

Høyreback Mørk står nå med 25 mål (12+5+8) på tre OL-kamper. Hun har vært Norges viktigste spiller offensivt og har klart å holde et stabilt spill den første OL-uka.

- Jo, vi har hatt en greit start. Jeg treffer på mye i dag, men det er fortsatt noen pasningsfeil som skal bort. Det er sånt som jeg ikke skal gjøre, sier Mørk.

Nå står både Norge, Angola, Spania og Brasil med fire poeng i gruppe A. Det ligger an til en thriller om plasseringene før de to avsluttende rundene av gruppespillet.

- Hvis du møter Angola på en dårlig dag, blir det knalltøft. Men jeg er spent på å se hvordan de gjør det etter denne kampen. De har fortsatt håp om kvartfinale, sier Mørk.

- Overrasket Angola på noen måte?

- Det ble to sikre poeng, noe som føles veldig godt. Angola spiller som forventet og vi hadde forberedt oss godt. Vi er gode i forsvar og Katrine er knallgod i mål. Det var forventet at det skulle bli litt stygt. Men jeg fikk en motorvei på min side noen ganger. Vi får god uttelling, sier Mørk.

- Hva var planen før kampen?

- Vi skulle ikke undervurdere Angola. Jeg vet ikke hvordan Montenegro og Romania tapte, men det må ha vært undervurdering inne i bildet, sier goalgetteren som spiller i Györ fra september.

FORNØYD: Thorir Hergeirsson gir tommel opp. Foto: AFP PHOTO / Ed JONES
FORNØYD: Thorir Hergeirsson gir tommel opp. Foto: AFP PHOTO / Ed JONES Vis mer

- Ekkel motstander

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var også fornøyd med forestillingen i Future Arena i OL-byen.

- Ja, jeg er fornøyd med mye. Men det er en del pirk. Blant annet er det for mange tekniske feil, for mange skuddbom. Keeperne våre er gode, men det er også noen skudd som skal tas. Vi har fortsatt ting å jobbe med, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Er du glad for å være ferdig med Angola-kampen?

- Ja, Angola er en ekkel motstander. Ikke fordi de spiller stygt, jentene våre er godt trent. Men de er en motstander som du ikke liker å møte, sier islendingen.

I morgen (torsdag) har spillerne kampfri.

Norges neste kamp er mot Montenegro fredag klokka 21.40 norsk tid.