Nora Mørk

Mørk om nøkkelrolle: - Uvant

Nora Mørk (29) får en helt spesiell rolle i de kommende OL-kvalifiseringskampene. Stine Bredal Oftedal (29) har klokkertro på sin lagvenninne.

NY ROLLE: Nora Mørk skal bidra for Norge i en helt ny rolle. Foto: Vidar Ruud / NTB
NY ROLLE: Nora Mørk skal bidra for Norge i en helt ny rolle. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Til helgen spiller de norske håndballjentene to OL-kvalifiseringskamper i Podgirica, Montenegro. På fredag står Montenegro på motsatt banehalvdel før Romania venter kun et drøyt døgn seinere.

Norges lederstjerne, Nora Mørk, skadet kneet i februar da Vipers tapte 24-23 mot russiske Rostov. Mørk, som ved flere anledninger har hatt store skadeproblemer, ble etter hvert sittende på benken med tårer rennende nedover kinnene.

Ny rolle

En måned seinere skal 29-åringen bidra til at Norge kvalifiserer seg til OL. Det skal hun gjøre i en helt ny rolle.

Mørk er fortsatt ikke hundre prosent frisk etter kneskaden, men har blitt klarert av legene, slik at hun kan bidra som straffeskytter for Norge - en rolle hun har gjort til sin på landslaget. Det spesielle nå er at hun kun skal bidra fra sjumeteren.

STRAFFER: Nora Mørk får skryt for straffene sine. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em" Vis mer

- Det er klart det er litt uvant å gå rett fra benken til å skyte straffer. Jeg er ikke så vant til å skyte straffer kald, men samtidig så har jeg noen gode dager nå, hvor jeg får trent på å skyte på de beste keeperne, sier Mørk til Dagbladet på landslagets pressetreff tirsdag.

Mørk sier videre at hun er veldig innstilt på å gjøre forberedelsene skikkelig selv om hun ikke får bidratt ute på banen annet enn på straffer.

- Jeg må bare forberede meg ved å se masse video, snakke en del med Mats Ohlsson (keepertrener journ, anm.). Så tenker jeg at jeg vil mye heller være på benken og kunne bidra med det jeg kan, enn å ikke være her, så jeg skal gjøre så godt jeg kan, men litt uvant blir det, sier 29-åringen.

- Hvordan jobber du mentalt når du skal ha en sånn oppgave?

- For meg handler det mest om forberedelser, og det å sette ballen i mål. Jeg er veldig glad i se på video, og så kommer jeg til å skyte mye på de tre keeperne vi har på øktene før kampene, avslutter hun.

FÅ SOM ER BEDRE: Stine Bredal Oftedal (t.v) mener få kan takle rollen bedre enn Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB
FÅ SOM ER BEDRE: Stine Bredal Oftedal (t.v) mener få kan takle rollen bedre enn Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Optimistisk

Norges lagkaptein Stine Bredal Oftedal har stor tro på at Norge skal klare å kvalifisere seg til OL. Hun mener de norske jentene må tåle å være favoritter i de kommende kampene.

- Jeg synes vi har gode muligheter, det blir feil å si noe annet. Vi er veldig innstilt på at vi vil til OL. Som regjerende mestere i EM, går vi inn som favoritter. Det er noe vi må takle, sier Bredal Oftedal til Dagbladet.

Hun har samtidig stor tro på at Mørk kommer til å takle den uvante rollen med bravur.

- Det er få som kan takle det bedre, tenker jeg. Hun er veldig sterk og kald i hodet på de tingene, så har hun høy selvtillit på det, og er vanvittig bra på det, sier hun.

Bredal Oftedal er likevel klar på at de norske jentene ikke må forvente at Mørk omsetter alle straffene i mål.

- Jeg tror at vi andre må tenke at det ikke er sånn at hun er feilfri selv om hun har fått en sånn rolle, avslutter hun.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er glad for at han får ha med Mørk. På spørsmål fra Dagbladet om hva de mister ved å ikke kunne bruke henne for fullt, svarer Hergeirsson følgende:

- Vi mister hennes kvaliteter, men samtidig vil det være andre som får spille i den posisjonen med sine kvaliteter. Vi får noe og vi mister noe. Sånn er det alltid noen går ut. Vi har fortsatt gode venstrehendte spillere, som er noe annerledes enn Nora, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer