Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mørk reddet Plätzers liv

-Det gjør inntrykk på en når en får vite at en sannsynligvis har vært med på å redde liv, sier landslagssjef Per Øyvind Mørk.

- Jeg er bare nødt til å la dette synke inn over meg, sier Per Øyvind Mørk til NTB.

Mørk var på løpetur sammen med friidrettsforbundets forbundstrener Stephan Plätzer torsdag formiddag da sistnevnte ble rammet av akutt hodepine og akutt kvalme før han kollapset og kastet opp. Mørk ga Plätzer førstehjelp og fikk ham på sykehus så å si umiddelbart. Der ble det konstatert at Plätzer hadde fått hjerneblødning av typen subarachblødning.

At den kjappe og resolutte reaksjonen trolig reddet liv, fikk Mørk høre på sykehuset fredag kveld norsk tid. Da var han på besøk hos Plätzer sammen med Kjersti Tysse Plätzer, som er gift med Stephan, og landslagslege Jens Ivar Brox.

- Stephan husker alt som er skjedd siden han kollapset og helt til han kom fram til sykehuset. Nå trenger han og Kjersti bare ro til å komme seg igjen, sier Per Øyvind Mørk.

Rasjonelt

- Hvordan kunne du opptre så rasjonelt som du gjorde?

- Jeg vet ikke, det skjedde automatisk. Nå har jeg hatt denne jobben i fire år, og det har stormet rundt oss mer enn en gang. Kanskje har det bidratt til at jeg har evnen til å opptre rolig. Dessuten er jeg ganske rolig som person. Stephan og Kjersti kan ikke få uttrykt nok hvor takknemlige de er. Jeg trenger nok tid til å fordøye dette, sier landslagssjefen i friidrett, som trolig reddet livet til en sine aller beste venner.

Gode prognoser

Landslagslegen mener at Stephan Plätzer får den aller beste oppfølgingen.

- Sjansen for at han blir helt frisk igjen er veldig stor. Det han trenger nå er ro. Etter det jeg kan bedømme får han en førsteklasses behandling. Jeg har full tillit til at universitetssykehuset i Edmonton er fullt ut kompetent til å behandle denne typen diagnose. Det har jeg også hørt fra andre kilder, sier Jens Ivar Brox.

- Dette gir et annet bilde av idrettsstevnet. Det får deg til å tenke over at en skal glede seg over de dagene en har. Det er ikke alt en er herre over, reflekterer landslagslegen.

TAKKNEMLIG: Kjersti Tysse Plätzner får ikke fullrost Per Øyvind Mørsk innsats nok etter at mannen hennes, Stephan, fikk hjerneblødning under friidretts-VM i går. Foto: SCANPIX
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media