Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elden bekrefter at ingen på herrelandslaget inngår i bevisene

Mørk saksøker ikke herrespillerne

Ingen elektroniske bevis mot herrelandslaget.

VARSLET: Nora Mørk varslet tidlig om at hennes private bilder skal ha sirkulert på herrelandslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VARSLET: Nora Mørk varslet tidlig om at hennes private bilder skal ha sirkulert på herrelandslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen herrelandslagsspillerne er involvert i sakene som Mørk fører mot de som spredde bildene hennes forrige høst. Mørks advokat, John Christian Elden bekrefter til Dagbladet at det ikke er mottatt bevis eller dokumentasjon, som tilsier at bildene er spredd videre av noen på herrelandslaget.

- Ingen av håndballgutta inngår i mine saker. Vi saksøker bare de som bevisene klart utpeker, sier Elden til Dagbladet.

Elden sier at det har blitt ført sak mot eller inngått forlik med alle de man har håndfaste elektroniske bevis mot.

- Samtlige av de vi har håndfaste elektroniske bevis mot, inngår i kravet. Noen saker er forlikt eller i arbeid med forlik mot betaling. Når vi gjør opp status der, blir søksmål sendt, sier Elden.

Mørk og hennes advokat har tidligere varslet om at alle som bevisst har spredd, lastet ned eller offentliggjort bildene av henne vil måtte vente seg en klekkelig bot eller bli stilt for retten.

Varslet i oktober

Mørk varslet forbundet om at bildene ble spredt blant spillerne på herrelandslaget allerede 30. oktober. Ikke før den 22. desember ble saken videreført. Inntil da skal håndballedelsens undersøkelse ha begrenset til å spørre landslagstrener Christian Berge om han kjente til saken. Det hadde ikke Berge.

Etter møtet den 22. desember fant håndballedelsen at bildet hadde forekommet i herregarderoben, men at bildet i ettertid hadde blitt slettet.

- Det vi har funnet ut er at saken har blitt tatt opp og omtalt blant spillerne og at bildene nå er slettet, sa håndballpresident Kåre Geir Lio i går.

Den 27. desember ble det gjennomført et møte med hele herrelandslaget hvor de uttalte sin fulle støtte til Nora Mørk.

Uenig om saksbehandlingen

Morten Mørk, Noras far og rådgiver, er svært misfornøyd med måten håndballforbundets ledelse har løst saken. Han mener den kunne og burde vært ute av verden for lenge siden.

-​ Det de skulle ha gjort er å samle alle spillerne etter at saken ble meldt inn, si at dere får ikke sparken, men dette er helt ugreit, og det gjelder alle her. Da hadde saken vært død 10. november. I stedet gjør de ingenting, sa Mørk til Dagbladet i går.

President i håndballforbundet,Kåre Geir Lio, mener på sin side at håndballforbundet ikke kunne behandlet saken på noen annen måte.

- Vi diskuterte det nøye i styret og kom frem til at bade saksbehandlingen og forholdet til herrelandslaget ikke var offentlige, og vi ville ikke bidra til å gjøre det offentlig, sier Lio til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!