PÅ VEI TILBAKE: Nora Mørk har ikke gitt opp VM-håpet, selv om hun ikke har spilt håndball på fire måneder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PÅ VEI TILBAKE: Nora Mørk har ikke gitt opp VM-håpet, selv om hun ikke har spilt håndball på fire måneder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Mørk ser lyst på VM-spill

- Har et håp om å rekke det, sier 19-åringen.

(Dagbladet): Nora Mørk (19) er så vidt i gang medhåndballtrening etter to kneoperasjoner i sommer. Men VM i Brasil har hun tro på.

Den hardtskytende Oslo-jenta var med på EM-gullet med Norge for ti måneder siden — og etter Champions League-triumfen med Larvik i mai la hun seg under kniven. Begge knærne ble operert for «jumpers knee».

Nå er hun i gang med lett jogging, og i løpet av oktober håper hun å gjøre comeback i Larvik.

- Det går fremover, men jeg skulle selvsagt håpet at det gikk fortere. Jeg har deltatt på noen treninger, men langt fra for fullt, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Tunge dager
- I klubben sier de at jeg ikke trenger å være på trening, men jeg er der hver dag likevel og kaster litt ball. Jeg føler at tiden går litt fortere når jeg er der, sier hun.

Nora legger ikke skjul på at skadefraværet preger humøret.

- Noen dager er tyngre enn andre. Da er det godt å ha positive folk rundt meg.

Hun reiser med laget til Danmark til lørdagens Champions League-åpning mot Viborg.

- Det er kjedelig å ikke få være med, men det er moro med Champions League uansett. Kanskje jeg kan føre statistikk..?

VM som motivasjon
VM i Brasil i desember bruker hun som motivasjon i opptreningsarbeidet . Nora har fortsatt tro på at hun kan komme seg i form i tide til mesterskapet.

- Tiden begynner å bli knapp, men jeg har et håp om å rekke det. Jeg er ingen Gro Hammerseng eller Tonje Larsen, som bare kan melde seg friske. Jeg må kvalifisere meg ved å spille godt, og alt må klaffe om det skal gå, sier Nora.

- Om jeg blir 100 prosent i tide, så skal Thorir (Hergeirsson, landslagstrener) slite med å bli kvitt meg. Da henger jeg meg på ham.