Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mørk setter kursen mot sitt andre gull på to uker

- En gedigen overraskelse om Larvik ikke tar dette.

 JUBLER:  Nora Mørk kunne slippe jubelen løs da Norge vant VM tidligere i desember. I kveld kan hun og Larvik ta nok en finaleseier med seg hjem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
JUBLER: Nora Mørk kunne slippe jubelen løs da Norge vant VM tidligere i desember. I kveld kan hun og Larvik ta nok en finaleseier med seg hjem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): • Glassverket - Larvik kl. 17.00 i Nadderud Arena

Det er duket for nok en cupfinale med Larvik i spissen. I troppen finner vi 14 landslagprofiler - nye og gamle, hvorav hele fem bidro til VM-gullet tidligere i desember.

Også veteranene Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin skal gi Glassverket kamp om gullet, som kan bli klubbens trofé nummer 50.

Larvik har vunnet stort sett alt det går an å vinne: 17 seriegull, 15 NM-seire, 14 i sluttspillet i tillegg til den gjeve seieren i Champions League - totalt 49 titler. 

- Det er jo den evinnelige diskusjonen - om det er bra å ha et så suverent lag. Jeg mener det alltid er bra at vi har et lag som hevder seg internasjonalt, sier TV 2-ekspert Bent Svele til Dagbladet. 

Han tror Larviks dominans er med på å gi de andre lagene motivasjon, selv om det går på bekostning av spennende seriespill. Eksperten er, lite overraskende, ikke i tvil om hvem storfavoritten er. 

- I utgangspunktet er det en stor overraskelse om Larvik ikke vinner. Glassverket har fått ordentlig juling av Larvik i serien, sier han. 

Kristiansen ute Drammen-klubben har på sin side ingen landslagsspillere på seniornivå per dags dato, og har til gode å seire i cupfinalen siden 1981.

I tillegg er toppscorer Jeanett Kristiansen, søsteren til verdensmester og dansk seriemester Veronica Kristiansen, ute med skade etter en håndoperasjon tidligere i høst. 

- Det er en klar svekkelse, hun er en av deres desidert beste spillere, sier Svele, som mener Kristiansen er en av het kandidat til landslagsspill framover. 

- Hun har hatt flott utvikling, og var veldig god mot Györ og i Champions League, i tillegg til å ha vært bra hjemme, så hun er helt sikkert med i diskusjonen, sier håndballeksperten.

Gull nummer 2? Larvik-trener Tor Oddvar Moen har blitt vant til å føre laget til seier, men tar som kjent ingenting for gitt før ettermiddagens finale. 
 
- Jeg vet at Glassverket har spilt noen gode treningskamper, med sterke resultater, sier treneren til Dagbladet før kampen. 

Larvik har ikke spilt kamp siden 20.november, og Moen forteller at de har brukt romjulsuka på å spille seg i form. 

- VM-spillerne er tilbake (Amanda Kurtovic, Nora Mørk, Mari Molid og Sanna Solberg) og de har trent med oss denne uka, sier Moen om spillerne som kan ta sitt andre gull på to uker. 

Den danske landslagskeeperen Sandra Toft er fremdeles ute med skade etter at hun pådro seg en hjernerystelse i VM i desember.

- De blir litt svekket uten Toft, men det vil være en gedigen overraskelse om Glassverket tar Larvik, sier Svele. 

Hos Larvik er også tvillingsøster Thea Mørk friskmeldt, og spiller kveldens kamp.

Det blir hennes siste sammen med tvillingsøster og håndballunikum Nora Mørk på en stund, som tidligere i desember meldte at hun blir Györ-spiller etter sesongen. 

- Det blir ekstremt rart å skille lag med Nora, sa Thea Mørk til Aftenposten, da det ble kjent at også hun hadde fått tilbud fra den ungarske storklubben.

Venstrevingen følte seg imidlertid ikke klar, og valgte derfor å fortsette i Larvik. 

PS. Kampen går på Eurosport Norge med sendestart 16.30

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media