<strong>IKKE MED:</strong> Nora Mørk kan ikke bidra for Norge i EM grunnet enda en kneskade. Nå skal hun bidra så mye hun kan utenfor banen. Foto: NTB/Scanpix
IKKE MED: Nora Mørk kan ikke bidra for Norge i EM grunnet enda en kneskade. Nå skal hun bidra så mye hun kan utenfor banen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

EM i håndball starter i kveld - uten Nora Mørk

Mørk skal styre tvillingsøstra til EM-suksess

Norges superstjerne er ute av håndball-EM, men Nora Mørk kommer til å pepre tvillingsøsteren Thea (27) med råd og hjelp i gullkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag starter Norge mesterskapet mot Tyskland. Det som tidligere i høst så ut til å kunne bli to Mørk i troppen for første gang i et seniormesterskap, ble stoppet av en ny skade. Familien har vært rammet knallhardt de siste sesongene.

- Daglig og flere ganger om dagen, sier Thea Mørk til NTB om hvor ofte hun kommer til å kommunisere med Nora underveis i mesterskapet.

- Gull verdt

Hun har kontroll på det som venter i EM. Derfor blir det svært tett kontakt ved hjelp av mobiltelefonen mellom de to.

- Hun gir meg småtips hele tiden – om keepere, kontringer, hvor jeg bør skyte og hva de jeg skal spille mot gjør.

- Bedre rådgiver er det kanskje ikke mulig å få?

- Nei, for meg er det gull verdt. Hun har vært gjennom dette før. Disse rådene sparer meg for mye unødvendig bruk av energi, sier Thea Mørk.

Om et års tid spiller Norge VM i Japan. Det er neste mulighet for at de to oslojentene skal få oppleve et mesterskap sammen.

- Det er lenge til det, men hvis det skjer, så hadde det vært helt utrolig.

Trøbbel og mer trøbbel

Nora Mørk ødela korsbåndet forrige vinter og var innstilt på å rekke EM. Så, i starten av oktober, kom beskjeden om en meniskskade.

De to tvillingene har til sammen ødelagt korsbånd i kneet fire ganger. Thea er verst med tre, og til sammen har bare denne type skade tatt fra Mørk-duoen vel fire sesonger.

- Kan ikke noen bare finne opp et helt nytt kunstig kne og så sette det inn hos Nora?, sier Thea.

Så kan det legges til at Nora på grunn av «jumpers knee»-problemer ble operert hele seks ganger før hun fylte 22 år.

I tillegg til alvorlige kneskader kommer for Theas del en svært trøblete skulder. Den hopper ikke sjelden ut av ledd. For vel et år siden måtte også den opereres.

Etter Tyskland-kampen venter Tsjekkia og Romania for Norge i puljespillet. De tre beste går videre til hovedrunden.

Thea Mørk deltar i sitt første seniormesterskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer