Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mørk snudde kampen etter en «marerittlignende» og «forferdelig» start

- Det er helt ubeskrivelig. Det er så deilig.

11 MÅL: Nora Mørk scoret 11 av Norges 26 mål mot Polen.
11 MÅL: Nora Mørk scoret 11 av Norges 26 mål mot Polen. Vis mer

• Norge - Polen 26-24 (11-15)

DEBRECEN/OSLO (Dagbladet): Norge vant mot Polen og er klare for semifinalene i håndball-EM før den siste kampen i hovedrunden onsdag.

Nora Mørk scoret hele 11 mål og ble kampens store profil.

- Det var en superkamp! Dette var gøy, sier Nora Mørk til Dagbladet etter kampen.

Sliten, men lykkelig Den fotrappe bakspilleren virket helt utslitt etter kampen. Det forklarer hun med at det var tungt å havne under tidlig i oppgjøret.

- Jeg er sliten. Det var slitsomt å havne bakpå og måtte hente det opp igjen. Det kostet mye mentalt i førsteomgangen der. Vi var ikke på nivå til å begynne med. Da blir du sliten i hodet, men det er så deilig nå, sier Mørk som får skryt av håndballekspert Randi Gustad.

- Det er helt vanvittig det Nora gjør. Den styrken hun har i gjennombruddet sitt er helt utrolig. Hun var et angrep alene for Norge i dag, sier Gustad.

Mørk forteller samtidig at hun hadde bestemt seg for at hun ville score flere mål enn tidligere i EM før møtet med polakkene.

- Jeg hadde bestemt meg for å ta straffene selv om jeg ble tatt, for jeg angret litt på at jeg ikke gjorde det mot Spania.

- Dette er viktig for selvtilliten. Jeg har følt at jeg har spilt andre gode i mesterskapet så langt, men kanskje ikke scoret så mye selv. Det er så deilig å kjenne at adrenalinet kommer og at det går av seg selv, forteller Mørk.

Glad Hergeirsson Landslagssjef Thorir Hergeirsson var ikke fornøyd med de første 30 minuttene, men etter kampen hadde også han grunn til å smile for sikret semifinaleplass.

- Det oppleves som et lite eventyr. Det er gått raskere i utviklingen enn jeg hadde trodd. Det er en god lagmoral og arbeidsånd i laget. Så er vi godt trente, det gjør at vi kan snu kampene. Men jeg skulle sett at vi var bedre i førsteomgangen. Da så det ut som jentene hadde 39,5 i feber, sier Hergeirsson til TV 2 og smiler.

Det sier islendingen ikke uten grunn, for det så lenge mørkt ut for de norske håndballjentene. Norge lå nemlig under med fire mål til pause. Det var langt svakere enn mange hadde sett for seg.

- Et marerittlignende spill av Norge, kommenterer TV 2s Harald Bredeli.

- Forferdelig, sa kollega Bent Svele.

Men etter pause snudde Norge kampen og vant til slutt med to mål.

Svak start Norge sto med fire strake seire før kveldens kamp. For Polen var situasjonen langt verre. Laget var sist i gruppa med null poeng. I Föniks Hall i Debrecen fikk likevel Norge det langt tøffere enn de fleste forventet:

Polen var gode både offensivt og defensivt i åpningsminuttene og ledet 5-3 da klokka passerte sju minutter. Da Polen gikk opp i 6-3 etter 9 minutter, valgte landslagssjef Thorir Hergeirsson å ta time out.

Heidi Løke, Karoline Dyhre Breivang og nevnte Mørk scoret for Norge i en periode det løsnet litt framover på banen - men de norske håndballjentene slet bakover.

Da kampuret viste 18:30 ledet Polen 11-6 og målvakt Silje Solberg hadde problemer med å stoppe de polske forsøkene.

Etter 19 minutter ble Betina Riegelhuth kastet inn på venstreback. Hun markerte seg med engang med et fint innspill til Løke som reduserte til 11-7. Men ellers ble det lite spilletid på «Spania-dødaren».

Stress Etter 21:36 - på stillingen 13-8, tok Hergeirsson en ny time out og var tydelig misfornøyd.

- Vi lar dem stresse oss. Vi må spille det spillet vi har snakket om. Vi må komme bredt på. Det handler om å gi mer. Vi må gi mer i duellene, sa Hergeirsson til spillerne.

TV 2-ekspert Bent Svele karakteriserte det norske forsvarsspillet som «forferdelig» underveis i omgangen.

- Vi følger ikke med. Det er altfor lettvint, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Til pause ledet Polen 15-11.

God Mørk Mørk var samtidig et av få lyspunkter i første omgang med sine tre mål - og hun scoret like mange på de fem første minuttene etter hvilen.

Etter seks minutter i annen omgang hadde hadde Norge halvert Polens ledelse, til 18-16. Åtte minutter ut i omgangen scoret Ida Alstad sitt første for dagen og reduserte til 18-17. Da tok Polen og landslagssjef Kim Rasmussen time out.

På det tidspunktet slet Polen virkelig offensivt og det utnyttet de norske jentene. Anført av et godt forsvar og scoringkåt Nora Mørk snudde Norge kampen. Plutselig stemte mer i den offensive fasen og Norge fikk også noen enkle kontringsmål.

Etter 13:53 var Norge oppe i 19-21 og ledet for første gang med to mål i kampen. Da hadde de norske håndballjentene scoret ti mål på nesten 14 minutter.

Da klarte Polen aldri å komme tilbake og Norge vant kampen og kontrollerte i sluttminuttene.