Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mørke skyer for Rustad

Været var strålende på åpningsdagen av Norway Cup. Men for lilleputtene til Rustad ble åpningskampen en sky på himmelen.

12-åringene tapte nemlig 2-0 for Vestre Aker på bane E1 klokka kvart over fem i ettermiddag. Det første målet var et skikkelig kanonskudd fra Andreas Ertzeid på motstanderlaget. Han skjøt fra femmeteren, tvers over banen, og rett i nettet bak Mihn Vi Ngyn i Rustad-målet. Og keeperen var ikke i storhumør etterpå.

- Dette var dårlig. Vi var litt slappe i dag, erklærer han overfor Dagbladet.

Men han mener at fru Fortuna ikke sto på hans side i første omgang.

- Nei, det var ren uflaks. Uansett tror jeg det går litt bedre i de neste kampene, sier han.

Heldigvis har Rustad fortsatt en masse kamper igjen å spille, og går blir tapet for Vestre Aker for i glemmeboka. Trener Arne Nilsen hadde nok håpet at disiplene skulle stikke av med seieren etter pause. Da lå Rustad under med ett mål, og fikk flere hvasse sjanser.

- Vi hadde flere muligheter, men vi brant de store sjansene, sier han.

Blant annet måtte Vestre Aker ty til brystdempinger på målstreken for å holde buret rent.

På tross av det gode været, var det flere enn lilleputtene til Rustad som fikk en nedtur i dag. Jentelaget til Sporty IL fra Larvik vurderte å reise hjem etter at en campingvogn de hadde til disposisjon ble ranet i løpet av natta.

- Og da laget vi skulle spille mot i åpningskampen ikke møtte opp var jentene temmelig motløse. Vi reiser nok hjem, sier Ove Andreassen, som var med i støtteapparatet til laget.

Men politiet melder ellers om en rolig åpningsdag.

- Dette har gått veldig bra. Med unntak av smånaskeri av lommebøker og en campingvogn som er ranet, har det vært en stille dag. Norway Cup er et trygt sted å være, sier spesialmedarbeider Morten Østaas ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.

I formiddag arrangerte også Norway Cup en sportsgudstjeneste i Bækkelaget kirke, der Carlyngton Salmon (14) fra Jamaica ble minnet. Han døde i en drukningsulykke i Sandvika fredag. Medspillerne i Essex Valley Allstars fra Jamaica var tilstede under gudstjenesten, som ble forrettet av Dag Aadnestad.

MOTBAKKE: Rustads lilleputter begynte Norway Cup i motbakke. I ettermiddag måtte denne gjengen gi tapt for Vestre Aker. Rustad ILs lag i klasse H består av Omar Manzouki, Christian Hauge, Mihn Vi Ngyn, Emil Karppinen, Vegard Fjeldaas, Mesud Ahmed, Ali Assad og Torbjørn Vala.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media