Mørkredd

MOLDE (Dagbladet): Molde flyttet i går treninga til kveldstid for å øve seg i flomlys foran seriefinalen mot Rosenborg i morgen kveld. Sigurd Rushfeldt skal stoppes av Trond Andersen. - Jeg frykter ingen, sier Molde-stopperen.

Sist helg kjempet - og tapte - midtstopper Trond Andersen mot Vålerengas John Carew. I morgen kveld venter noe mye verre.

Sigurd Rushfeldt.

RBKs målkonge må ikke slippes i lær-kontakt nært keeper Morten Bakke. Det betyr veldig raskt farvel til Moldes gulldrøm.

- Rushfeldt er noe av det vanskeligste å møte i Norge nå. Han har sin store styrke innenfor 16-meteren, sier Andersen.

Ifølge den tidligere U-landslagsspilleren må slike spisser stoppes med helt andre midler enn John Carew-typen, som er best i mottak og kontringsløp.

- Rushfeldt er en helt annen type, sier Trond, men går ikke i detalj om slagplanen på Røkkeløkka.

Mørkets fyrste

I går kveld åpenbarte det praktfulle stadionanlegget seg i kunstig lys. Molde-trener Erik Brakstad er en grundig mann, og flyttet like godt treninga til tidspunktet for morgendagens avspark - kl. 19.00. Molde-gutta har til gode å spille kveldsfotball på egen hjemmearena. Trond Andersen mener dagslys eller flomlys handler om bagateller.

- Den nye arenaen har uansett vært et pluss for oss fra første kamp, sier han.

Men Andersen har tross alt ballast fra drøssevis av internasjonale kveldskamper. Han har medspillere med mindre rutine og RBK-gutta spiller slike kamper flere ganger i uka den siste tida.

1-0 til trønderne allerede?

- Vi har en spillestil som passer RBK dårlig, kontrer Andersen.
Sant og visst. På Lerkendal i vår vant Molde 1- 2. Trøndernes første hjemmetap siden 24. september 1994 mot Viking.

Klar for utlandet

For Trond Andersen handler høsten om mer enn seriegull. Han er en av Moldes unggutter i vannskorpa av en proffkarriere, og skal vise seg fram.

- Alt tyder på at jeg tar en sesong til i Molde, men jeg føler jeg er klar og nesten voksen nok for å dra, sier han.

Andersens stopperkollega, Pål Lydersen, er skeptisk:

- Disse gutta er nettopp ferdig med U-landslaget. De kan ha godt av å vente.