BELTER PÅ SPILL: Vladimir Klitsjko lar franske Jean-Marc Mormeck få prøve seg i tittelkamp i mars. Foto: REUTERS/Charles Platiau
BELTER PÅ SPILL: Vladimir Klitsjko lar franske Jean-Marc Mormeck få prøve seg i tittelkamp i mars. Foto: REUTERS/Charles PlatiauVis mer

Mormeck skal bli Klitsjkos 50. offer

Tungvektsmeter jakter ny knockout.

Den ukrainske tungvektsmesteren Vladimir Klitsjko lader nevene og er klar for knockoutseier nummer 50 når han møter Jean-Marc Mormeck 3. mars.

Franskmannen har fått sjansen til å ta alle de fire VM-beltene til 35 år gamle Klitsjko, men det er svært få som tror han har noen mulighet til å klare det. Kampen, som skulle ha gått i desember, er nå formelt i orden i Esprit Arena i Düsseldorf.

De to skulle ha møttes 10. desember i fjor, men på grunn av visse problemer med å få kampen godkjent hos alle de fire involverte forbundene, måtte den utsettes.

Det er VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Organization (WBO), International Boxing Organization (IBO) og International Boxing Federation (IBF) som står på spill i denne kampen, og det er liten tvil om at Klitsjko er storfavoritt. han jakter knockoutseier nummer 50 på 60 kamper.

PÅ BANEN: Vladimir Klitsjko tok med seg tittelbeltene fra WBO, IBF, WBA og IBO ut på gresseppet i Düsseldorf  da kampen først ble lansert. Foto: EPA/ROLF VENNENBERND
PÅ BANEN: Vladimir Klitsjko tok med seg tittelbeltene fra WBO, IBF, WBA og IBO ut på gresseppet i Düsseldorf da kampen først ble lansert. Foto: EPA/ROLF VENNENBERND Vis mer

Den eneste tittelen tidligere cruiservekter Mormeck ikke får sjansen til kjempe om er WBC (World Boxing Council)-beltet, for det er det storebror Vitalij Klitsjko som sitter på. Han forsvarte den tittelen med seier over polakken Tomasz Adamek i september i fjor.

Mormeck har bare bokset tre tungvektskamper siden han tapte WBA- og WBC-beltet i cruiservekt til briten David Haye i 2007. Haye har siden tapt sitt tungvektsbelte til nettopp Vladimir Klitsjko.

(NTB-AFP)