Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Moro å jage østerrikerne litt

To nordmenn på pallen i Harrachov.

Tom Hilde og Anders Jacobsen sikret norsk annen- og tredjeplass i søndagens første skiflygingsrenn i Harrachov. Den finske veteranen Janne Ahonen vant.

- Det her var kjempedeilig. Det har vært mye venting, og du blir sinnssykt sliten av å sitte på toppen av en skiflygingsbakke i noen timer slik vi gjorde lørdag. I tillegg tar det veldig på å hoppe skiflyging fordi det bare er annerledes. Men nå er vi kjempefornøyde, sa Hilde til NRK.

Ahonen var bare 2,3 poeng foran Hilde. Asker-hopperen hoppet 193 meter, mens verdenscuptoer og hoppukevinner Ahonen landet på 199,5 meter.

187,9 ble Ahonens vinnersum. Hilde knep 5,5 poeng mer hos dommerne, men det holdt ikke til mer enn 185,6. Ringkollens Anders Jacobsen hoppet 191 meter og fikk 181,2 poeng.

- Kjempemessig med to på pallen. Tom slutter aldri å imponere, og nå har han fått med seg kameraten sin fra Hønefoss i verdenstoppen, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.- Det er moro å være på pallen. Vi er to nordmenn og tre fra Norden som er på pallen, og det er moro å jage disse østerrikerne litt. Det tror jeg de trenger for de oser av selvtillit, sa Jacobsen til NRK.


Tilbake i toppen


Rennet skullet gått lørdag, men måtte avlyses. Det ble bare hoppet én omgang i søndagens første renn. Senere søndag går et ordinært skiflygingsrenn med to omganger.

Anders Jacobsen er kommet tilbake for fullt etter en traurig sesongstart. Det gleder hoppledelsen.

- Jobbing over lang tid har løftet Anders tilbake i toppen igjen. Han har hele tiden hatt troen på seg selv, sa Bråthen.


Svenske slo «Ljøken»
Likevel, den finske veteranen Janne Ahonen var det lite å gjøre med.

- Ahonen er tøff og en mester i slike spesielle situasjoner der hopperne må forholde seg til utsettelser og avlysninger. Da blir ofte erfaringen avgjørende, mente Bråthen.

Verdenscupleder Thomas Morgenstern endte på femteplass.

FINSK LEGENDE: Janne Ahonen var det lite å gjøre med, men Tom Hilde og Anders Jacobsen sikret likevel norsk jubel i det første av dagens to skiflygingsrenn. Foto: REUTERS/SCANPIX
FINSK LEGENDE: Janne Ahonen var det lite å gjøre med, men Tom Hilde og Anders Jacobsen sikret likevel norsk jubel i det første av dagens to skiflygingsrenn. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Øvrig norske: 16) Anders Bardal, 18) Bjørn Einar Romøren, 29) Jon Aaraas, 35) Roar Ljøkelsøy.

- Fire mann blant topp 20 er vi fornøyd med, men det er ingen tvil om at Roar sliter. Men det gjør også andre storheter som Adam Malysz (36.-plass) og Matti Hautamäki (38.-plass), sa sportssjefen.

Til og med svenske Andreas Arén slo Ljøkelsøy, Malysz og Hautamäki. Det til tross for at Arén bare klarte 141 meter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media