- IKKE OPTIMALT:  Til tross for to løp under persen i medvinden i Doha, mener Jaysuma Saidy Ndure at ingen av løpene var optimale. Foto:  EPA/Scanpix
- IKKE OPTIMALT: Til tross for to løp under persen i medvinden i Doha, mener Jaysuma Saidy Ndure at ingen av løpene var optimale. Foto: EPA/ScanpixVis mer

- Moro å løpe på 9-tallet

Jaysuma Saidy Ndure var to ganger under persen i for sterk medvind

||| DOHA (Dagbladet): Jaysuma Saidy Ndure konkurrerte i kveld for første gang siden han ga opp sesongen i fjor på grunn av skade.

Både i forsøket og i finalen var han under sin norske rekord på 10,01, men i begge løpene var medvinden for sterkt til at han får godkjent ny rekord.

- Ingen av løpene var optimale. I forsøket kom jeg for fort opp, og starten i finalen var veldig dårlig, sier Jays til Dagbladet.

- Fornøyd Sant nok, nordmannen hadde den tregeste starten av samtlige, men klarte å jobbe seg opp til en sjetteplass på 10,00 i medvinden.

- Men dette er helt greit. Jeg er fornøyd, og det var moro å løpe på 9-tallet, selv om jeg vet jeg kunne løpt enda en del fortere om løpet hadde vært optimalt, sier Ndure, som med 9,98 bare ble slått av Powell (9,75) i sitt forsøksheat.

Han mener også temperaturen i Doha hindret ham i et perfekt løp.

- Det var dessuten veldig varmt her, og det liker jeg ikke så godt. Jeg får lett kramper når det er skikkelig varmt, og kanskje jeg bandt meg litt på grunn av det. Men jeg kjente ingenting, bena er helt fine, sier Jays, som har EM i Barcelona om drøye to måneder som sesongens store mål.

PERSET: Ingvill Måkestad Bovim senket persen på 1500 meter med over tre sekunder. Foto: Tormod Brenna
Mottatt fra epost: 14.05.2010
PERSET: Ingvill Måkestad Bovim senket persen på 1500 meter med over tre sekunder. Foto: Tormod Brenna Mottatt fra epost: 14.05.2010 Vis mer

- Nå skal jeg løpe litt mer 200 meter framover. Jeg gleder meg til det.

Pers for Bovim Også Ingvill Måkestad Bovim (28) leverte et solid løp i Doha i kveld.

Med 4.06,08 senket hun persen sin med over tre sekunder, og har nå bare Grete Waitz og Trine Pilskog foran seg på lista over norske 1500 meter-tider.

- En veldig fod følelse å få det til så bra i sesongåpningen. Mange av verdens beste løp her, og jeg ville være med dem. Det syntes jeg at gikk ganske bra, sier Måkestad Bovim som ble beste europeer i det sterke feltet.

Også Måkestad Bovim tok sjetteplass. Kenyanske Nancy Jebet Langat vant 1500-meteren på 4.01,63.