- Moro å spille mot andre med temperament

RBKs nye midtbanesjef spiller der han blir bedt om å spille.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Til tross for at gårsdagens batalje endte med utvisning, ei sein utlikning og en blodig legg for Vadim Demidov og Rosenborg:

Trønderne kan være ett skritt nærmere midtbanesjefen de har ventet på siden Bent Skammelsrud ga seg.

Demidov taklet og driblet, slo utsøkte pasninger og bidro sterkt til at Vålerenga aldri klarte å drepe kampen med sitt tallmessige overtak.

Men trener Henriksen føler ikke at han har fått noe klart svar - ennå.

- Vadim har spilt bra som stopper også, han, så vi må se an hvordan vi skal komponere laget til hver kamp. Blant annet med tanke på skader og karantener. Men det gikk veldig bra med Vadim på midtbanen i dag, skryter en fornøyd Trond Henriksen til Dagbladet.no.


Hovedpersonen var også fornøyd med rollebyttet.

- Jeg trives på midten, men jeg spiller der Trond sier jeg skal spille, kommenterer Demidov diplomatisk.

Bare én trening

Før gårsdagens kamp hadde Demidov bare gjennomført én trening på sju dager.

- Moro å spille mot andre med temperament

- Jeg har ikke fått trent så mye på midtbanerollen på grunn av en liten skade i lysken, men jeg kjenner Tettey og Skjelbred godt fra U21-landslaget, forklarer han til Dagbladet.no.

- Vi vet hvor vi har hverandre, sier Demidov, som er mer fornøyd med lagets innsats enn sin egen i uavgjortkampen.


- Jeg er utrolig stolt av gutta, innsatsen og lagmoralen. Det skjer noe med laget når ting går oss imot. På sett og vis spiller vi bedre når alt går imot oss, mener han.

- Det er ikke bare positivt. Vi må jobbe med å være på nett fra starten av, og ikke bare i motgang.

Det ene poenget de reddet med ti mann på bortebane kan være et lite vendepunkt for trønderne, mener 21-åringen.

Ny hit på RBK-midten?

Mot Vålerenga viste Demidov fram både fart, teknikk og overblikk.


Høydepunktene var en kontring der han løp fra 16-meter til 16-meter i stor fart med ballen i beina, en dribleserie der han nesten endte alene med keeper - og en lekker sekvens der han vippet ballen over to VIF-spillere for så å sende i vei en lissepasning med utsida av foten.

FORTSETTER Å IMPONERE: Vadim Demidov var stor på Rosenborg-midtbanen i går kveld, selv med bare én trening på ei uke i forkant. Foto: ARNT E. FOLVIK
FORTSETTER Å IMPONERE: Vadim Demidov var stor på Rosenborg-midtbanen i går kveld, selv med bare én trening på ei uke i forkant. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Noen tøffe dueller med Martin Andresen ble det også.

- Det er morsomt å krige på midten i sånne kamper. Og det var veldig gøy å spille mot Martin Andresen - mot en annen som også har temperament, gliser Demidov.

Skulle Sandefjord-gutten få fortsette sentralt på midtbanen, hviler han trygt på de to midtstopperne Lago og Stadsgaard rett bak ham.

- Jeg tenkte ikke så mye på hvordan de gjorde det i dag, og det tyder vel på at det fungerte bra. Vi slapp ikke Vålerenga til så mange sjanser, avslutter han.

Gi poeng på Folkebørsen!

TØFF START: Vadim Demidov brynet seg mot Fiorentina i vinter, og viste allerede da tegn på det imponerende spillet vi ser i dag.