-  Moro å være tilbake

I går hadde Petter Solberg sin beste grusdag i årets rally-VM. Nå ligger han tjue sekunder bak årets første hårklipp.

-  Det er best jeg klarer det nå, ja. For dette håret liker jeg ikke, gliser Petter Solberg etter første dag av Rally Storbritannia. Det var i sommer Solberg lovet mekanikerne at han ikke skulle klippe seg før han vant en ny VM-seier.

Han har - ifølge kona Pernilla - ikke klippet seg skikkelig siden han ble snauet på seiersfesten etter Rally Akropolis i fjor (6. juni). Siden da er det bare blitt stussing for å holde en viss anstendighet på manken.

Men blir det topplassering i Wales, faller blondt hår på bakken.

-  Ja, fy fader. Det håper jeg nå, sier Solberg til Dagbladet.

-  Ser deg nesten ikke uten caps lenger - er håret grunnen, eller?

-  He-he. Ja, det kan hende. Jeg tror kona synes jeg ser ålreit ut, men selv er jeg ikke særlig fornøyd, sier Subaru-føreren.

-  Jeg synes det er fint sånn som han har det nå. Han må variere litt stil, vet du, sier Pernilla Solberg.

Feil dekk

-  ÅRSBESTE:  Petter Solberg mente han kjørte årsbeste på første dag av rallyet I Wales. Foto: Carl de Souza/ AFP/Scanpix
- ÅRSBESTE: Petter Solberg mente han kjørte årsbeste på første dag av rallyet I Wales. Foto: Carl de Souza/ AFP/Scanpix Vis mer

Etter første dag av Wales-runden leder Sébastien Loeb med 19,9 sekunder til Solberg på andreplass.

-  Så bra har jeg ikke kjørt på grus før i år, helt klart. Jeg synes det gikk veldig bra, selv om vi valgte feil dekk før de tre siste prøvene. De ble altfor harde, forklarer Solberg.

Dersom han etter dagens fartsprøver står omtrent likt med Loeb, vet Solberg at han står overfor en type duell han har god erfaring med. I sekundstrid de to førerne imellom pleier Solberg å trekke det lengste strået.

-  Problemet er at jeg ikke kan attakere som før med bilen jeg har nå. Den er dessverre ikke bra nok. Men jeg skal prøve alt jeg kan. Det er utrolig moro å være tilbake igjen, sier Solberg.

Det er imidlertid ingen som tror at Loeb kan hentes inn sammenlagt. Franskmannen har 93 poeng, Marcus Grönholm har 61 og Petter Solberg 55 før denne helga. Etter Wales gjenstår fire runder, og Petter går ikke og venter på at Loeb skal bli utsatt for uhell.

Andreplassen viktig

-  Nei. Skal jeg slå ham, så skal jeg gjøre det fair - og fordi jeg er best.

-  Hvor mye betyr det for deg å ta igjen Grönholm og kapre andreplassen?

-  Så klart det er viktig. Jeg vil prøve å vinne det jeg kan, jeg.

LANGHÅRA: Petter Solberg lover å ta lokkene hvis han vinner i Wales.
SISTE KLIPP: Petter Solberg tok alt håret etter seieren i Hellas i juni i fjor.