- Moro at Elofsson frykter meg

LAHTI (Dagbladet.no): Odd-Bjørn Hjelmeset gliser bredt når han får høre at svenske Pär Elofsson frykter nordmannen mest av alle foran 15 km i morgen.

28-åringens humør er ikke tilfeldig. Morgendagens klassiske distanse er «hans egen».

15 km er akkurat langt nok, klassisk er favorittdisiplinen og både føret og løypene i Finland passer Hjelmeset godt. I tillegg venter han på den store formutløsningen etter et høydeopphold før VM.

Når Dagbladet.no forteller Hjelmeset av svenske Elofsson utpekter ham som favoritt, nekter vestlendingen å ta det helt på alvor.

- Det er kjekt å høre at Elofsson frykter meg. Men jeg tenker ikke så mye på det folk sier, gliser Hjelmeset.

- Litt spesielt at det er Elofsson som sier det?

- Ja, det er moro.

Odd-Bjørn holder sjøl Thomas Alsgaard som favoritt, og er spent på hva forkjølelse og ferber har gjort med Mika Myllylä. Men han legger ikke skjul på at han vil ha gull, sølv eller bronse i morgen ettermiddag.

At han ikke nådde helt opp i v-cuprennet i Estland i helga var som forventet etter å ha kommet ned i lavlandet etter høydetrening.

- Hvis jeg ikke tar medalje blir jeg skuffa. Jeg tror jeg er i god form, sier Hjelmeset.

I dag var Hjelmeset, Alsgaard, Frode Estil og Anders Aukland ute på sin siste offisielle trening før rennet. Regn i natt og et par minusgrader på formiddagen i dag har gjort sporene veldig skarpe og raske.

- For meg er det et veldig bra føre, sier Hjelmeset.