- Moro med mye vind

Samtlige skiskyttere måtte ut i strafferunden på ståendeskytingen i går - unntatt Ole Einar Bjørndalen. Han trives med mye vind og vanskelige forhold.

- Jeg synes det er moro med vind, det gjør skytingen ekstra utfordrende, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Han smalt alle ned alle ti blinkene i stående, men måtte gå tre runder etter bom på de liggende skytingene. Likevel kunne ingen hamle opp med nordmannen, som vant jaktstarten med et drøyt minutt.

- Jeg liker ikke at ting går glatt, det beste er å jobbe skikkelig for å få til noe. Slik blir det når været er som det var i går.

Ut som nummer ti

For med bløte matter og varierende vind, ble det mange runder på de fleste i går. Frode Andresen og Lars Berger taklet vinden aller dårligst, og måtte betale for det med hele ti strafferunder hver.

Bjørndalen gikk ut som nummer ti - 47 sekunder bak torsdagens sprintvinner Berger.

- Seier var ikke noe jeg tenkte på før vi startet, men som alltid er jo målet å ta igjen flest mulig. Men at det skulle gå så bra, var litt overraskende, sier 29-åringen.

For snøværet gjorde ikke bare skytingen usikker, han fikk heller ikke utnyttet sin gode skiteknikk.

- Det var rett og slett jævlig å gå. Snøen som kom ned var tung og bløt, og da hjelper det ikke med god teknikk eller gode ski. Du får ikke noe feste uansett. Jeg er glad vi ikke går klassisk, for å si det slik. Men som sagt er det jo slike forhold som gjør det ekstra utfordrende.

- Ikke tilfeldig

Trener Roger Grubben mener det ikke er tilfeldig at den norske skiskytterstjernen lykkes i forhold som i går.

- Ole Einar er veldig god i dårlige forhold, og viste styrke i dag. Dessuten er han generelt god i jaktstart. Det kreves spesielt mye mental styrke.

Bjørndalen har nå tre seirer på de fire første individuelle konkurransene.

- Sesongen har startet veldig bra for både min og lagets del. Jeg har prøvd å få til en formtopp i sesongstarten, og har lykkes veldig bra med det.

- Men det har vært noen nedturer, som blant annet den første stafetten i Kontiolahti.

Irritert

Bjørndalen brukte seks ekstraskudd og to strafferunder, og Norge ble nummer seks.

- Det irriterer meg ennå. Jeg gjorde en altfor dårlig jobb i forberedelsene til løpet, og det straffet seg, forklarer han.

Bjørndalen leder verdenscupen foran lagkameratene Stian Eckhoff og Halvard Hanevold. Tida på toppen kan likevel bli kort. Bjørndalen har valgt å stå over verdenscuprennene i slovakiske Osrblie fra onsdag til søndag denne uka.

- Denne sesongen prøver jeg litt forskjellige treningsopplegg for å se hva som fungerer best, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet. - Nå skal jeg trene, og ta en konkurransefri uke.

GØY PÅ PALLEN: Verdens beste skiskytter Ole Einar Bjørndalen jubler sammen med Vladimir Dratchev (nr. 2) og Stian Eckhoff (nr. 3).