Moroa skiftet farge

Ti mann og fire mål til tross. Start sendte matchballen om seriegullet til Vålerenga og Kjetil Rekdal. Og Aalesund kunne juble hemningsløst.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Aalesund hadde lite til overs for at Start fokuserte på de to straffesparkene og dommerne i går. For nordvestlendingene var gårsdagens målkalas mer enn tre poeng.

-  Dette var en historisk kamp, ikke bare for Aalesund, men for norsk fotball, sier trener Ivar Morten Normark.

Aalesund-spissen Lasse Olsen var dagens helt, og banens beste, sørget for to målgivende og ordnet ett straffespark. At prestasjonene dessuten resulterte i at han ble hatobjekt for sinte Start-supportere, og skjelt ut da han gikk av banen, fikk så være.

-  Det er mest dumt for deres skyld. Det er jo en selvfølge at jeg gjør mitt beste når vi slåss for å unngå nedrykk. Det er jo noen år siden sist jeg spilte i Tippeligaen, sier Olsen, som ikke er i tvil om straffesparket han besørget.

-  Det var soleklart.

At han samtidig besørget at Starts Atle Roar Håland ble utvist, mente han var greit.

-  Sånn er regelverket.

-  Sutrete Start

 -  FARGEKLATTEN:  En haug med oransje Aalesund-spillere jubler mens en skuffet Alex Valencia går ned på knærne etter at Aalesund har vunnet 5-4 i thrilleren på Kristiansand Stadion. Foto: Digitalsport
- FARGEKLATTEN: En haug med oransje Aalesund-spillere jubler mens en skuffet Alex Valencia går ned på knærne etter at Aalesund har vunnet 5-4 i thrilleren på Kristiansand Stadion. Foto: Digitalsport Vis mer

Olsen syntes det en formidabel festaften av de sjeldne, med hele ni mål. Og han skjønner godt at Start mislikte sitt første nederlag på hjemmebane i år.

Han var imidlertid ikke imponert over hvordan de taklet det.

Presset

-  Flere av spillerne var sure og sutrete under kampen. Det er unødvendig, selv om jeg forstår at de ikke likte å bli slått av bunnlaget, sier Olsen

Han tror mange sliter med presset for tida.

-  Det var selvfølgelig mye som sto på spill for dem, men det var det jo for oss også.

Kjipt

-  Det er både patetisk og tåpelig av Start å skylde på dommeren. Klart det er jævlig kjipt å slippe inn fem mål, men Start bør heller gå i seg sjøl her, sier Aalesund-trener Normark.

Sa i fra

Han kunne puste lettet ut etter at laget tok sin fjerde strake seier. At det var serielederen som fikk regelrett juling, satte han stor pris på.

-  Tippeligaen er jevn, og i dag hadde vi marginene med oss. Men i dag sa vi klart ifra til Start: Hit, men ikke lenger. Og det holdt, sier Normark.

Han må likevel medgi at veien ut av bunnstriden fortsatt er lang.

-  Det blir tøft, ja.

Skuffet

Mens Aalesund kunne juble etter en stordramatisk kamp, var garderoben til Start fylt av både sinte og skuffede spillere. Spesielt at de ikke klarte å sikre det ene poenget på stillingen 4-4, satt langt inne.

-  Det er helt for jævlig at vi ikke får noen poeng i dag, sier en svært skuffet Alex Valencia.

Han scoret Starts første og siste mål. Han medgir at han var helt i kjelleren etter kampen i går.

-  Vi trodde vi virkelig skulle klare å vinne denne kampen. Vi har klart å snu sånne kamper tidligere, sier han.

Slik gikk det altså ikke.