BESTE NORDMANN: Bjørn Einar Romøren ble beste nordmann på Lillehammer med sin 8.-plass.
Foto: Geir Olsen / Scanpix
BESTE NORDMANN: Bjørn Einar Romøren ble beste nordmann på Lillehammer med sin 8.-plass. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

- Morsommere å kjøre heis enn å hoppe på ski

Romøren takket publikum for støtten på Lillehammer.

|||(Dagbladet): Selv om Lysgårdsbakken på Lillehammer er å regne som de norske landslagshoppernes hjemmebane framfor noen, har resultatene uteblitt i de tre verdenscuprennene som har vært arrangert i OL-anlegget fra 1994.

I rennene før jul, som skulle vært arrangert i Granåsen, var Roar Ljøkelsøys 8.-plass den beste plasseringen på to konkurransedager.

Det gikk ikke noe bedre da verdenseliten returnerte til Mjøsbyen fredag ettermiddag.

Bjørn Einar Romøren hadde hatt den desidert mest turbulente oppladningen av nordmennene, men var likevel den som presterte best da han ble nummer åtte.

Møtt med jubel
Romøren har stått i mediestormens øye etter at han foretok skihistoriens mest omtalte prøvehopp før åpningen av Holmenkollen forrige uke.

Det var det tilsynelatende ingen som brydde seg om blant publikum, for verdensrekordholderen ble møtt med stormende jubel i Lysgårdsbakken.

Etter rennet takket han tilskuerne for den ubetingede støtten.

— Utrolig deilig å konkurrere igjen. Det var morsomt med en slik mottakelse jeg fikk. Folket heiet og ropte på med allerede på vei opp med heisen, sier Romøren.

- Det var morsommere å kjøre heis enn å hoppe på ski.

- Magien borteJohan Remen Evensen ble nummer 11, mens Roar Ljøkelsøy fulgte på plassen bak.

Anders Jacobsen var som vanlig solid på trening og i prøveomgangen, men var ikke i stand til å følge opp i konkurranse da han endte på en skuffende 20.-plass.

Anders Bardal ble siste nordmann med verdenscuppoeng da han ble nummer 29. Tom Hilde kom ikke til finaleomgangen.

- Som lag er vi ganske bra med bak suverene Østerrike. Dessverre føler jeg at jeg ikke har noen magi igjen. Det gikk over for å et par år siden. Jeg har en dårlig følelse når jeg ikke klarer å få dem til å hoppe bedre, sier Kojonkoski til NTB.


«Umulig» AmmannIngen var i stand til å hamle opp med «umulige» Simon Ammann, som så definitivt ikke har blitt blasert av all suksessen i OL. Etter å ha returnert til Europa med to individuelle gullmedaljer i bagasjen, har sveitseren dominert fullstendig i verdenscupen, og bygget videre på seirene i Lahtis og Kuopio med seier på Lillehammer.

Det var seieren han trengte for å avgjøre verdenscupen sammenlagt allerede før det siste rennet i Holmenkollen. Dessuten reiste han fra Adam Malysz i kampen om sammenlagtseieren i Nordic Tournament.

Gregor Schlierenzauer ble nummer to og Adam Malysz tre.