- Morsommere å se på, morsommere å være en del av

U21-gutta skjønner at de er mer populære enn a-laget akkurat nå.

JUBELKVELD: Magnus Wolff Eikrem (f.v.), Harmeet Singh, Marcus Pedersen og Håvard Nielsen jubler etter 3-0-scoringen mot England. Kvelden i går gjorde det morsomt å følge et norsk lag igjen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
JUBELKVELD: Magnus Wolff Eikrem (f.v.), Harmeet Singh, Marcus Pedersen og Håvard Nielsen jubler etter 3-0-scoringen mot England. Kvelden i går gjorde det morsomt å følge et norsk lag igjen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

PETAH TAKVA (Dagbladet): Unge Norge brukte kvelden før England-bragden til å se voksne Norge redde stumpene av en vond kveld i Tirana. Det var kanskje ikke den mest inspirerende oppladningen.

Og mens skuffelsen og fortvilelsen over det som skal være våre beste menn fløt over i sosiale medier og ellers i går, hylles U21-gjengen nærmest unisont på hjemmebane. 

Det er et lag folk er blitt stolte av. Og det skjønner guttene.

Våger og tør mer
- Jeg skjønner jo det når vi gjør det såpass bra, mens det ikke flyter så godt for de som spiller på «A». Vi har gjort det bra i det siste, og jeg skjønner at folk liker å følge med på et lag som har tatt seg til EM, sier Håvard Nielsen til Dagbladet.

I går var han en del av et Norge som ikke fikk brukt ballen like mye som vanlig, men som fortsatt viste ro og trygghet med kula når de først hadde den på læret. Og som leverte scoringer av ypperste merke.

- Vi spiller kanskje litt annerledes enn det har blitt gjort med Norge før, vi spiller mer ball, og våger og tør litt mer. Vi har den roen fordi vi har spillere som er flinke med ball. Det er kanskje morsommere å se på enn den fotballen a-laget spiller av og til, sier Nielsen.

Morsommere
Samholdet i gruppa ble trukket fram som den største suksessfaktoren av samtlige involverte i heten i Petah Takva i går kveld. Stefan Johansen sier han så vidt klarte å puste da det var som varmest i første omgang, likevel løp han og alle andre vettet av seg.

At de nå er i ferd med å bli folkets yndlinger, forstår han godt.

- Norge tok et viktig poeng mot Albania, men jeg syns vel som alle andre at det ikke var noen høydare av en kamp, sier Johansen.

- Det er klart folk liker å se på oss, vi er i et sluttspill og vi presterer. I tillegg spiller vi en annen type fotball enn de gjør, det er litt mer underholdende etter mitt syn, mener Godset-eleganten.

Joshua King - som kom med flyet fra Tirana natten før kampen i går - er i hvert fall klar på en ting: Det er morsommere å være sammen med gjengen her i Israel. 

- U21 er jo b-landslaget, men jeg har det gøyere her, jeg koser meg mer her. Det har egentlig ikke noe med fotballen å gjøre, men at jeg kjenner alle sammen, har vokst opp med dem og spilt med dem lenge. Det blir artigere, sier King til Dagbladet. 

- Det blir litt for seriøst når du kommer til VM-kvaliken med A-landslaget, det blir litt mer blandete følelser. U21 er en guttegjeng som har kjent hverandre lenge, vi er sammen uansett om det er på banen eller på byen eller på shopping. Det er som å spille på guttelaget, lagmoralen her er helt syk. Jeg får frysninger av å komme inn i garderoben her, sier King.