- MORSOMMERE å være snowboarder

KVITFJELL (Dagbladet): Advokat Arne Steen holder orden på kontraktene til Lasse Kjus og til Terje Håkonsen og de andre norske snøbrett-stjernene. Og han er ikke i tvil: - Snowboarderne har det mer gøy.

Arne Steen snakker ikke om gleden ved å stå på ski eller brett. Han snakker om friheten til velge hvilke konkurranser de vil stille opp i.

- Alle snowboarderne deltar der de vil. De har frihet og velger selvsagt det de selv synes er gøy. For brettfabrikantene er det viktigste at de bruker deres utstyr - ikke om de stiller i OL eller bruker tida på å spille inn video.
- Dessuten gir snowboardkonkurransene rom for impulshandlinger. Det er fullt mulig å melde seg på rett før de starter - dersom en brettkjører plutselig har skiftet mening, forklarer Steen.

Han savner den samme friheten for Lasse Kjus og resten av deltakerne i alpin-verdenscupen.

FIS ødelegger

- Jeg tror organiseringen til det internasjonale skiforbundet ødelegger for mye. I løpet av en vinter banker de inn nesten 40 renn på programmet. Det gjør at allroundere som Lasse må stresse fra bakke til bakke hele vinteren. Friheten blir borte, og gleden over å stå på ski kan forsvinne, mener Steen.

- Men er det ikke skiprodusentene og sponsorene - og ikke FIS - som presser Lasse til å stille på hver konkurranse?

- Nei. Det kan utøveren være med å påvirke gjennom kontrakten, sier Steen, som tror skifabrikanten Atomic vil ha forståelse for at Lasse ønsker å kutte ut noen av utfor-konkurransene neste år.

Roligere neste år

Neste sesong kan uansett bli mindre stressende for Lasse Kjus, Kjetil Aamodt og andre allroundere i verdenscup-sirkuset. I år inneholdt vc-programmet 37 konkurranser fordelt på 20 ulike arrangørsteder.

Forslaget til neste vinters program inneholder bare 16 arrangørsteder.
Det betyr mindre reising for alpinistene - og større mulighet til å pleie seg selv og sponsorene.

LITEN FRIHET: Arne Steen (t.v), advokat og forretningsfører for Lasse Kjus og Terje Håkonsen, mener alpinistene har et altfor stramt program.