- Morsomt å få løpe på en så berømt arena

Bolt til Bislett for første gang. - Den største idrettsstjernen som noensinne har vært i Norge, mener Hoen.

LØPER 200 METER: Usain Bolt kommer til Norge i juni. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
LØPER 200 METER: Usain Bolt kommer til Norge i juni. Foto: REUTERS/Benoit TessierVis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): Bislett Games varslet «store nyheter» på en pressekonferanse klokka 13.30 tirsdag.

De fleste antok at det måtte dreie seg om friidrettssirkusets aller største stjerne - Usain Bolt - og arrangørene sviktet ikke.

Stevnesjef Steinar Hoen opplyser at verdensrekordholderen både på 100 og 200 meter kommer til å løpe den lengste av de to distansene på Bislett Stadion 9. juni.

- Dobbelt så langt, dobbelt så moro, sier Hoen.

Så fornøyd med signeringen av Bolt er den tidligere høydehopperen at han utroper jamaicaneren til den største idrettsstjernen som besøker Norge - noensinne.

- Jeg mener Bolt er den største idrettsstjernen som noensinne har vært i Norge, og som er på toppen av sin karriere, uansett idrett, sier han.

Det er store ord.

Diego Maradona var i Oslo og spilte landskamp to måneder før han løftet VM-pokalen i 1986 - og Lionel Messi var her i 2007. For å nevne to store fotballspillere.

Ifølge Hoen blir over halvparten av promoteringsbudsjettet til Bislett Games brukt på Usain Bolt. Totalbudsjettet ligger angivelig på rundt 15 millioner kroner.

Hovedpersonen selv ser fram til å løpe på Bislett for aller første gang.

- Jeg gleder meg til å konkurrere for første gang på det verdensberømte Bislett stadion, foran et publikum som er kjent for sin entusiasme. Jeg innehar tre verdensrekorder, men er blitt fortalt at det er satt utrolige 69 verdensrekorder på denne banen. Det blir morsomt å få løpe på en så berømt arena, sier Bolt i en uttalelse.

Dagbladet utvider saken.