- Morsomt å spille mot de som tror de er gode

Steffen Iversen med stikk til Valencia.

VALENCIA (Dagbladet.no): I fjor hadde Steffen Iversen en vanvittig høstsesong. Denne høsten har vært langt tyngre for 30-åringen - men på Mestalla viste han sin storhet ved å senke Valencia med to herlige scoringer.

Før kampen tippet en lattermild Iversen 4-0 til Rosenborg, utbasunerte at Valencia skulle knuses og varslet løkkefotball.

Etter kampslutt kunne han smilende konstatere at han fikk rett i mye.

- Men du mente vel ikke det du sa innerst inne?

- Jeg hadde trodd vi kunne slå dem, men jeg trodde vel ikke vi kunne vinne 4-0. Men det kunne faktisk blitt det! Men løkkefotball ble det, akkurat som jeg trodde, gliser Iversen overfor Dagbladet.no.

Ikke dårlig trent

Sammen med Yssouf Koné jobbet han utrettelig på topp, og tok Valencia på senga ved å ikke gi dem et sekunds fred i de bakre rekkene. Samtidig motbeviste dem som sier at han er for dårlig trent. Noe trener Trond Henriksen ikke unnlot å kommentere på pressekonferansen etterpå.

- Noen hevder at han er dårlig trent. Men når han scorer to og springer som i dag... det er utrolig bra, sa Henriksen.

ENORME STEFFEN:Og etterpå kunne han ikke dy seg fra å gi et lite stikk til Valencia-stjernene. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
ENORME STEFFEN:Og etterpå kunne han ikke dy seg fra å gi et lite stikk til Valencia-stjernene. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Iversen mener den svake høstsesongen i all hovedsak skyldes skader.

- Jeg føler jeg er i god form selv. Høstsesongen har blitt ødelagt av lange avbrekk og problemer med kneet. Det har irritert meg, sier han.

Tirsdag kveld var irritasjonen glemt til de grader. Mestalla er en bane Iversen har lyktes på før, og han annonserte at han mer enn gjerne ville stilne hjemmepublikummet slik han gjorde i 2003.

Traff dårlig

Det gjorde han etter en drøy halvtime. Men avslutningen som fullbyrdet en vidunderlig RBK-kontring var alt annet enn perfekt, mener Iversen.

- Jeg ser midtstopperen stopper ved siden av meg, og tar ham rundt. Jeg siktet der som ballen havnet, men traff dårlig med skuddet. Heldigvis humpet den i mål, smiler han.

Det andre målet var en klassisk Iversen-heading på corner, der han raget høyest i feltet. Men det var bare tilfeldigheter som gjorde at ballen falt ned akkurat der RBK-spissen sto.

- I stedet for å ta en vanlig oppstilling, stilte jeg meg midt foran mål. De holdt så masse, så det var like greit å bare stå der og gjøre jobben, sier han til Dagbladet.no.

- Morsomt å spille mot de som tror de er gode

- Er dette det største resultatet i RBKs historie?

- Det kan du si. Det går foran Milan-kampen, sier han.

- Synd vi ikke byttet formasjon før

Iversen var involvert i den kampen også - og det er ingen bombe at han står fram i de virkelig store kampene. For det er gjerne i de kampene han henter ut sitt aller beste.

- Jeg eier ikke nerver, og er aldri redd for motstanderen. Det er morsomt å spille mot de som tror de er gode. Ofte er de ikke så gode som de vil ha det til, sier Iversen.

- Kan du si noe om selvtilliten som råder i RBK om dagen?

- Spillelysten er helt fenomenal for tida. Det er morsomt å spille fotball, sier Iversen.

Trond Henriksen står med tre strake seirer som hovedtrener, og Iversen går langt i å antyde at det RBK burde lagt om til en 4-4-2-formasjon for lenge siden.

- Morsomt å spille mot de som tror de er gode

- Knut har litt av æren for dette han også, men det er synd han ikke byttet formasjon tidligere, sier han.

- Hva med Trond Henriksen?

- Han har bidratt mye rundt Tørum hele sesongen. Han er en gledesspreder og flink til å motivere, sier Iversen.

<B>SEIERHERRENE:</B> Trond Henriksen og Steffen Iversen kan unne seg en bamseklem etter å ha kledd av Valencia på Mestalla.