NOK EN SEIER: Etter dagens parti leder en fornøyd Magnus Carlsen 6-3, og er bare et uavgjort resultat unna VM-tittelen. Garry Kasparov lar seg imponere av 22-åringen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NOK EN SEIER: Etter dagens parti leder en fornøyd Magnus Carlsen 6-3, og er bare et uavgjort resultat unna VM-tittelen. Garry Kasparov lar seg imponere av 22-åringen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Morsomt at Carlsen vant uten å flytte dronninga si i det hele tatt

Kasparov har selv spilt samme åpning som i dagens parti.

(Dagbladet): Dagens niende VM-parti, var partiet hvor Vishy Anand måtte reise seg om han skulle ha noen realistisk sjanse til å beholde VM-tittelen.

Men etter at Magnus Carlsen igjen trakk det lengste strået, er den sjansen redusert til det rent teoretiske.

- God «fight» Den tidligere verdensmesteren og stormester Garry Kasparov, melder i ettermiddag på Twitter at dette var en skikkelig kamp. En kamp han hadde ventet lenge på.

- Det var en god «fight» i Chennia i dag. Endelig. Men Anand falt fra hverandre da han innså at posisjonen hans ikke var så lett. Magnus skaper bestandig problemer, sier han.

Russeren vil likevel vente litt med å annonsere Carlsen som vinner, selv om han vedgår at det nå ikke er langt unna.

-Gratulasjoner og kroninger kan vente, men jeg tror ikke vi trenger å vente lenge. I morgen kommer ingen til å kritisere ham for et kjapt uavgjort resultat, sier Kasparov.

Rørte ikke dronninga Det var en meget intensiv posisjon på brettet for de to kamphanene i dag. Kasparov sier at det var et bevisst valg av Anand å beholde så mange brikker som mulig slik at Carlsen ikke skulle få benyttet sin styrke i sluttspillet - den fasen av spillet da de fleste brikkene er byttet ut.

Det slo tilbake og plutselig hadde Carlsen fått en bonde over brettet og satt med en ekstra dronning.

GJORT DET FØR: Kasparov skriver på Twitter at han også har brukt den samme åpningen som Carlsen tidligere, men at nordmannen i dag spilte bedre enn han gjorde den gang. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
GJORT DET FØR: Kasparov skriver på Twitter at han også har brukt den samme åpningen som Carlsen tidligere, men at nordmannen i dag spilte bedre enn han gjorde den gang. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV Vis mer

- Anand visste at å beholde dronningene var hans beste sjanse mot Carlsen. Men ikke tre dronninger. Han overdrev det, sier han.

Han peker også på et annet artig poeng. Carlsen vant nemlig dagens parti uten å flytte på sin dronning i det hele tatt.

- Morsomt at Vishy ville beholde dronningene på brettet, og at Carlsen vant uten å flytte dronninga eller løperen sin i det hele tatt, avslutter Kasparov.