- Morsomt og spennende

Arne Scheie tør ikke tippe, mens Ivar Hoff dømmer Bryne og Aalesund rett ned.

 • Si din mening om hvem som må spille i 1. divisjon til våren!

  Tar du med Brann på 28 poeng er sju klubber i fare for å rykke ned fra Tippeligaen tre runder før slutt: Bryne, Aalesund, Vålerenga, Tromsø, Lyn, Molde og nettopp bergenserne.

  Dermed er noe spenning sikret, siden RBK for lengst har kapret seriegullet.

  - Dette er kjempegøy. Uten det hadde serien vært drittkjedelig. Kampen om sølv og bronse interesserer bare klubbene som er involvert. Nedrykk er alvor, sier Ivar Hoff til Dagbladet.no.

  TV 2-eksperten tror Bryne havner aller sist, med Aalesund på slep.

  - Jeg regner med at Bryne rykker ned. Det handler om trend. Når de ikke klarer å dra i land seier med 3-1 mot Vålerenga tror jeg de går ned. Jeg tror også Aalesund ryker, selv om de har en positiv utvikling, sier Hoff.

  Han tror Tromsø ender på kvalik, dersom de ikke vinner mot VIF borte neste søndag. Hoff tror begge oslolagene overlever til slutt.

  Hoff har tidligere sagt at 28 poeng er den magiske grensa for nedrykk. Det betyr at Brann klarer seg selv med tre tap. Nå er han ikke lenger så sikker.

  - Jeg skjønner at 28 poeng kan bli magert.

  Det er Arne Scheie helt enig i. NRK-kommentatoren tipper 30 poeng som mål for klubbene som jakter fornyet kontrakt.

  - Alt er åpent, sier Scheie til Dagbladet.no.

  Og det liker han.

  Gjenstående kamper:

  • Runde 24, søndag 19/10: Rosenborg-Stabæk, Brann-Bryne, Sogndal-Lillestrøm, Vålerenga-Tromsø, Aalesund-Molde, Odd Grenland-Lyn, Viking-Bodø/Glimt.
  • Runde 25, søndag 26/10: Bodø/Glimt-Sogndal, Molde-Viking, Bryne-Rosenborg, Vålerenga-Lyn, Lillestrøm-Odd Grenland, Stabæk-Aalesund, Tromsø-Brann.
  • Runde 26, søndag 1/11: Lyn-Lillestrøm, Rosenborg-Tromsø, Brann-Vålerenga, Viking-Stabæk, Sogndal-Molde, Odd Grenland-Bodø/Glimt, Aalesund-Bryne.

  - Det er en morsom nedrykksstrid, spennende også, sier Scheie.

  Han går gjennom alle de sju lagenes gjenstående kamper uten at det hjelper ham fram til et tips om hvem som rykker ned.

  - Jeg tør ikke si hvem som ryker. Tabellen gir selvfølgelig et godt bilde av hvem som ligger dårligst an, sier Scheie og påpeker at Brann, Aalesund og Lyn spiller to av tre kamper på hjemmebane.

  - Jeg har tenkt mye på dette, men det er umulig å si noe. Alt er mulig, sier NRK-veteranen.

  (Dagbladet.no)

UPOPULÆR PÅ JÆREN?</B> TVs Ivar Hoff gir sisteplassen til Bryne.
TABELLEN:</B> <a href='http://www.dagbladet.no/pls/dbprod/fotball.html_ligatabell?pliga=55'>Klikke deg inn og sjekk vår statisikk!</a>