Morten (18) teller ned til seierspallen

Åtte, sju, seks, fem, fire... Hoppuke-debutant Morten Ågheim (18) er i full gang med nedtellingen til en plass på pallen i verdenscupen. - Kanskje blir jeg også nummer tre, to, og en i løpet av vinteren, sier han foran sitt første møte med Oberstdorf på onsdag før det går slag i slag i Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen.

Sist søndag ble Morten Ågheim beste nordmann på fjerdeplass i Harrachov. Lasse Ottesen og Tommy Ingebrigtsen fulgte som nummer fem og seks.

- Kan mye bedre

- Viljestyrken der og da gjorde at jeg endte så høyt opp på lista. Hoppmessig kan jeg gjøre det mye bedre. Nå gleder jeg meg til Hoppuka, som jeg bare har opplevd via TV-skjermen, sier Morten Ågheim til Dagbladet.

Fire av de åtte norske hoppukedeltakerne er debutanter: Morten Ågheim (18), Olav Magne Dønnem (18), Wilhelm Brenna (19) og Christian Meyer (21).
Lasse Ottesen (24) er veteran, og klar for sin sjuende hoppuke. Roar Ljøkelsøy (22) deltar for sjette, Tommy Ingebrigtsen (21) for fjerde og Kristian Brenden (22) for tredje gang.

Juniorlag

Selv om det er et juniorlag som reiser nedover, er forventningene store i Hopp-Norge. Landslagssjef Hroar Stjernen er nøktern optimist.

- Vi har et spennende lag. Unggutta skal få lov til å prøve og feile. Målet vårt er å være på topp i løpet av en toårsperiode. I motsetning til for eksempel japanerne, tar vi generasjonsskiftet nå, sier Hroar Stjernen.