Morten Aa Djupvik blir ikke Northugs trener

Har trent sammen siden påske.

TRENT I HEMMELIGHET: Morten Aa Djupvik (bak) har trent Petter Northug i hemmelighet siden påske, men blir ikke skiessets nye trener. Her fra en langrennssamling på Sognefjellet i 2011.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TRENT I HEMMELIGHET: Morten Aa Djupvik (bak) har trent Petter Northug i hemmelighet siden påske, men blir ikke skiessets nye trener. Her fra en langrennssamling på Sognefjellet i 2011. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter fyllekjøringa i mai, krevde Coop at Petter Northug skulle ta avskjed med Nye Høyder. Det førte blant annet med seg at han måtte avskjedige trener og venn Eirik Myhr Nossum.

Morten Aa Djupvik seilte raskt opp som et aktuelt navn til å ta over som trener. Nå forteller Djupvik overfor Dagbladet at han har trent med Northug siden påsketider, men blir ikke 28-åringens nye trener.

- Siden slutten av april har jeg brukt veldig mye tid på å tenke på det, men for tre-fire dager siden landet jeg på nei, fordi det ble litt for komplisert, sier Djupvik til Dagbladet.

Ikke enige Djupvik ble ikke enig med Coop om prioriteringene. Men fra påske har han jobbet tett med Northug og lagt grunnlaget for den treningsjobben trønderen gjør nå.

- Vi har samarbeidet mye i sommer, og lagt en grovplan som Petter følger. Jeg har vært en samtalepartner og en sparringspartner, sier Djupvik.

Sammen har de gått gjennom gamle treningsplaner og brukt dem til å legge opp et nytt opplegg.

- Kjempemessig treningsjobb - Petter har gjort en kjempejobb trningsmessig i hele sommer. Han har vært veldig motivert, og om han ikke blir sjuk eller skadd kommer dette til å bli veldig, veldig moro - og spesielt i Falun, sier den tidligere landslagstreneren.

Samtidig mener han det haster for Northug å få på plass støtteapparatet sitt foran den kommende sesongen.

- Det er snart første august, og da må han ha hele apparatet på plass. Han må ha fagpersoner han kan sparre med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer