Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morten Bakke til England?

En engelsk og en fransk toppklubb er interessert i å kjøpe Molde-keeper Morten Bakke. Les alt om helgas kamper i Tippeligaen.

Bakke har sluppet inn ni mål på de to siste kampene, uten at det har skremt utenlandske klubber på keeperjakt. Til Romsdal Budstikke bekrefter Bakke at to klubber er interesserte. Begge klubbene ligger midt på treet i sine divisjoner. Den ene klubben er fransk, den andre er engelsk.

- Vi får se om det kommer et tilbud først, og så får vi se om tilbudet er akseptabelt. Det kan skje over natta, men kanskje det ikke skjer i det hele tatt, sier Bakke til Romsdal Budstikke.

Det er Bakkes agent Einar Baardsen som har kontakten med de to klubbene. Bakke var tredjekeeper på landslaget under EM. Han innrømmer at et opphold i utlandet frister.

- Jeg har jo ikke lagt skjul på at jeg er klar for et opphold i utlandet. Og skjer det noe konkret, tror jeg ikke MFK vil stikke kjepper i hjula mine etter lang og tro tjeneste, håper målvakten.

Morten Bakke var utlånt i en måned til Wimbledon i 1998. Bakke spilte ingen obligatoriske kamper for London-klubben.

Tippeligaens 13. runde (Siste lagoppstillinger i parentes):

Lillestrøm - Haugesund

Lillestrøm: Fortsatt er Olav Zanetti den eneste på skadelisten, og Lillestrøm mønster det samme laget som slo Brann 2-0 borte onsdag.

Lillestrøm: Misund - Zanetti, Berntsen, Bjarmann, Hansén - Berget, Kihlberg, Søgård - Sundgot, Fjeldstad, Powell.

Haugesund: Magnus Samuelsson er langtidsskadd, mens Jarle Wee er ute med lyskeskade. Tarje Nordstrand Jacobsen plages med en lyskeskade og er heller ikke aktuell mot Lillestrøm.

Haugesund: Haftorsen - Kallestad, Karlsen, Ness, Arild Andersen, Lein, Asle Andersen, Sevel, Blomquist - Garba, Berggren.

Odd Grenland - Bryne

Odd Grenland: Kristian Bye-Andersen venter på svar på en MR-undersøkelse som skal slå fast hvor hard skadd leddbåndet hans er. I verste fall er han ute for seks uker. Ellers er det fremdeles usikkert når Tor Gunnar Johnsen og Thomas Røed kan spille fotball igjen. Det er ennå ikke avklart om de to sistnevnte blir spilleklar mot Bryne.

Odd Grenland: Holtan - Aas, Deila, Borgersen, Nornes - Pedersen, Mahlio, Fevang - Hoff, Larsen, Røed.

Bryne: Jørgen Rangnes, Thomas Dahl og Kenneth Giske er alle langtidsskadd. I tillegg må Einar Braut stå over etter som han fikk det tredje gule kortet mot Rosenborg sist. Det positive for trener Kennet Rosén er at Ragnvald Soma og Geir Atle Undheim begge er klare igjen etter å ha sonet for gule kort sist.

Bryne: Eskeland - Braut, Friberg, Jonsson, Håpnes - Bjørnsen, Stokkeland, Apneseth - Karlsbakk, Medalen, Olofsson.

Rosenborg - Moss

Rosenborg: Bent Inge Johnsen blir kanskje spilleklar igjen etter skadefraværet, mens Kenneth Storvik, Arne Winsnes, Tor Hogne Aarøy og Mads Inge Skjærvold alle er uaktuelle på grunn av skader. Det samme er Jan Derek Sørensen, som sliter med strekkskade som trolig ikke blir leget før om tidligst fire uker. Ørjan Berg fikk rødt kort mot Bryne og må også stå over. Rosenborg har vært nødt til å kalle inn juniorer for å fylle opp reservebenken.

Rosenborg: Arason - Basma, Bragstad, Hoftun, Stensaas - Winsnes, Skammelsrud, Berg, Sørensen - Johnsen, Knutsen.

Moss: Hans Palmquist (korsbånd) og Kenneth Løvlien (lysken) er begge ute for resten av sesongen. Gard Kristiansen har pådratt seg en strekk og stiller ikke mot Rosenborg. Rune Tangen er tilbake i midtforsvaret etter karantene.

Moss: Hansen - Winsnes, Habberstad, Trondsen, Ophaug - Ramberg, Wiss, Juliussen, Brenne - Olofsson, Enerly.

Start - Vålerenga

Start: Start tok årets første seier mot Bodø/Glimt onsdag, og sørlendingene kan heller ikke skylde på mannskapsmangel før oppgjøret mot Vålerenga. Samtlige spillere i stallen er disponibel. Ingen er skadet, og ingen er ute med gule kort.

Start: Johnsen - Kloster, Gundersen, Bjønsaas, Sørli - Nyan, Berhus, Lødemel - Ohr, Ottosson, Ellingsen.

Vålerenga: Bjørn Viljugrein er med igjen etter å ha sonet karantene mot Odd. Først lørdag blir det klart om de usikre spillerne blir friskmeldt. Dag Riisnæs har en vond tå, Bjørn Arild Levernes har problemer med en ankel og Ronny Døhli sliter med en lårhøne.

Vålerenga: Bolthof - Døhli, Hagen, Haraldsen, Hovi - Riihilathi, Rekdal, Riisnæs - Levernes, Simpson, Musæus.

Tromsø - Bodø/Glimt:

Tromsø: Jonny Hanssen er ute med tre gule kort, og i tillegg sliter Tromsø med en rekke skader. Frode Fermann er i stand til å løpe, men det er usikkert når han kan spille fotball igjen. Gaute U. Helstrup har trøblet med en leddbåndsskade lenge og er tidligst spilleklar om 14 dager. U21-landslagsspilleren har pådratt seg en beinhinnebetennelse, og det er umulig å si noe om når han er tilbake på banen igjen.

Tromsø: Tøllefsen - S.M.Johansen, Lange, Berntsen, Kræmer - Hanssen, Koppinen, Christensen - Nilsen, R.Johansen, Gudmundsson.

Bodø/Glimt: Bodø-klubben er klar til dyst igjen etter 4-3-tapet for Start på Aspmyra onsdag. Samtlige spillere er oppadgående, og trener Dag Opjordsmoen disponerer en helt skadefri tropp.

Bodø/Glimt: Horn - Mikalsen, C. Hansen, Steen, Evjen - A. Hanssen, Staurvik, A. Berg, Bjørkan, Sæternes, Bergersen.

Molde - Brann:

Molde: Molde er nødt til å snu trenden mot Brann etter to stygge tap mot Moss og Stabæk. Høyreback Trond Strande er ennå ikke kvitt strekkskaden og spiller ikke mot Brann. Anders Hasselgård sto over 6-1-tapet for Stabæk, men er høyst trolig med igjen søndag. Magne Hoseth må stå over etter tre gule kort.

Molde: Bakke - dos Santos, Nilsen, Kjølner, Fostervold - Olsen, Fjørtoft, Hestad - Hulsker, Lund, Hoseth.

Brann: Spissfunnet Petter Andreassen har fått fri av Brann-ledelsen. Andreassen hadde gjort avtaler før han ble tatt opp i A-stallen - mens han fremdeles var U-spiller, og de avtalene kan han ikke komme ifra. Sergej Terehhov har operert menisken og er heller ikke aktuell mot Molde. Ellers Azar Karadas, Erlend Hanstveit og Per Ove Ludvigsen på full vei tilbake i spillbar stand og kan alle være aktuelle søndag.

Brann: Kihlstedt - Brendesæther, Moen, Wassberg, Ylönen - Valencia, Knarvik, Samuelsson, Kvisvik - Helstad, Andreassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling