Morten Berre angrer

STAVANGER (Dagbladet): Morten Berre (26) får kjeft av trener Benny Lennartsson for å ha «dømt» ut Odd Inge Olsen på søndag. - Det var litt teit, innrømmer spissen - som ikke desto mindre hylles i Stavanger.

Viking-trener Benny Lennartsson liker ikke at spillerne hans går på dommeren slik Berre gjorde da Terje Hauge dømte straffespark etter Odd Inge Olsens felling søndag. Berre spratt opp etter å ha blitt lagt i bakken, og raste mot Hauge for å få Rosenborg-spilleren utvist.

Hauge sa etter kampslutt at «dømminga» gjorde at Olsen måtte vente uvant lenge før dommeren kunne vise ham kortet.

- Det er ikke OK at han gjør dette. Jeg tror dommeren ventet litt for lenge med å gi rødt kort, men Berre behøver ikke å hjelpe dommeren med å gi røde kort, sier Benny til Dagbladet.

Den felte spissen innrømmet i går at han gjorde vel mye vesen ut av fellinga.

- Det var kanskje litt teit å løpe etter dommeren for å be ham vise ut Olsen, sier Berre.

Takknemlig oppgave

Men i landets aviser ble en av Norges mange «glemte» proffer hyllet i går. Også i Viking-huset i Steingadå 100. Berre jobber hardt med å dempe forventningene til neste kamp.

- Jeg kommer nok til å svinge litt i prestasjonene. Det var jo en takknemlig oppgave å spille spiss mot Rosenborg, som ligger høyt på vår hjemmebane. Det blir betydelig verre mot lagene som stiller med 4- 5- 1 og bare vil unngå tap, sier Berre.

Sesongmålet er ti seriemål. Han har aldri scoret mer i Tippeligaen.

Egentlig skulle han altså kost seg i tysk bundesliga akkurat nå. Oppholdet i St. Pauli ble mye kortere enn han hadde regnet med.

- Jeg hadde trodd jeg skulle få spille litt mer, men ble vel ikke vurdert som god nok. Det er uansett bedre å spille her enn å sitte på tribunen i St. Pauli, sier Berre.

Oslo-gutten ble Vikings dyreste handel da han kom fra FK Haugesund for 4,7 millioner kroner i 1998. Siddisene forventet å få igjen pengene, men det ville ikke Berre. Han var Bosman-spiller i fjor høst, ville utenlands og nektet å skrive ny kontrakt med Viking.

«Judas»

- Jeg skjønner ikke den «Judas»-problemstillingen. Når man er ferdig med kontrakten, kan man gå. Det tror jeg er noe fotballklubbene bare må lære seg å leve med, sier Berre.

Men han innrømmer at han var spent da han trakk i blått på Stavanger stadion på søndag.

- Jeg ble egentlig litt overrasket over hvor godt jeg ble mottatt. Jeg hadde vel ventet meg en litt mer blandet mottakelse, sier 26-åringen, som fikk den høyeste jubelen under opplesningen av lagoppstillingen.

Øver på tysk

Berre kom godt overens med lagkompisene i St. Pauli. Til tross for en ganske vesentlig språkbarriere.

- Sjefen i klubben sa til meg før jeg dro hjem til Norge at jeg burde øve på tysken min mens jeg var hjemme. Jeg tok det egentlig som en spøk, men kanskje jeg gjør noe med det. Vi får se, smiler han.

Nå er det Viking til 1. januar. Årsaken er de nye overgangsreglene i Europa, der landene har egne overgangsvinduer. Berre kan ikke returnere til St. Pauli før vinterpausen neste sesong.

- Det kan bli fint, det. Jeg regner med å ta meg litt ferie når den norske sesongen er slutt. Forhåpentligvis med like gode resultater som i fjor, sier Berre. Da ble det seriebronse og cupfinaleseier.

REDNINGSMANN? - Jeg ble egentlig litt overrasket over hvor godt jeg ble mottatt. Jeg hadde vel ventet meg en litt mer blandet mottakelse, sier Morten Berre.