Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morten Eilifsen legger opp etter dramatisk bilulykke

- Har klart å se at livet har litt andre sider enn ski.

GIR SEG: Langrennsløper Morten Eilifsen har bestemt seg for å legge opp.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GIR SEG: Langrennsløper Morten Eilifsen har bestemt seg for å legge opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Langrennsløperen Morten Eilifsen har valgt å sette strek for skikarrieren på grunn av motivasjonssvikt, skriver Adresseavisen.

28-åringen har slitt med motivasjonen etter flere tunge sesonger. Spesielt en dramatisk bilulykke i desember i fjor har bidratt til å få Eilifsen til å tenke på andre ting enn langrenn og toppidrett.

- Nå er karrieren ferdig, jeg legger opp. Bilulykken er en medvirkende årsak. Jeg har klart å se at livet har litt andre sider enn bare ski. Man vet ikke hva morgendagen bringer. Jeg har ikke gnisten lenger, sier han til Adresseavisen.

Eilifsen pådro seg kraftig hjernerystelse, blødning i et kammer utenfor hjernen, brist i flere ribbein og skader på skulder, albue og arm da han frontkolliderte på vei hjem fra BUL-sprinten på Beitostølen for ni måneder siden.

Han har den siste tiden vært en del av Team Veidekke, og det var egentlig meningen at han skulle være med laget ut satsingen. Senest i fjor hadde Eilifsen ett uttalt mål om å komme til VM i Val di Fiemme kommende vinter.

Eilifsen opplevde karrierens høydepunkt da han vant kongepokalen under NM i Granåsen i 2008. Han slo overraskende Petter Northug to ganger da han vant 15-kilometeren og tremila.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media