UTVIST: Kampens dommer Kristoffer Hagenes gir Tromsøs Morten Gamst Pedersen rødt kort. Haugesunds Vegard Skjerve (i midten). Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
UTVIST: Kampens dommer Kristoffer Hagenes gir Tromsøs Morten Gamst Pedersen rødt kort. Haugesunds Vegard Skjerve (i midten). Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Haugesund - Tromsø, 2017

Morten Gamst Pedersen lagde straffe og ble utvist: – Han river nesten shortsen av meg først

Truls Jenssen tapte 2–0 mot Haugesund i sin første kamp som hovedtrener for Tromsø.

Haugesund – Tromsø 2–0 (1–0)

(Dagbladet): - Man må bare stagge seg, man må oppføre seg som en god taper. Men vi får en lett straffe imot og et feilaktig rødt kort når vi er godt inne i matchen. Sånn gikk det, sa TIL-trener Truls Jenssen til Eurosport etter kampen, og la til at «gutan» skal dø for hvert poeng framover.

Søndagens kamp mot Haugesund var Truls Jenssens første kamp som midlertidig hovedtrener for Tromsø.

Før kampen varslet den gamle TIL-kjempen ingen store forandringer.

– Forandringene er at vi eventuelt ser veldig bra ut. At vi viser innsats, samhold og stolthet. Ikke minst god fotball og at vi konkurrerer mot Haugesund, sa Jenssen til Eurosport.

Marerittstart for Tromsø

Etter en stillingskrig i åpningsminuttene, kom Haris Hajradinovic til en sjanse for hjemmelaget etter ti minutter spilt. Bosnieren fikk ballen på kanten av sekstenmeteren, men Haugesund-spillerens forsøk på å skru ballen i det lengste hjørnet, seilet en meter til side for mål.

Fem minutter seinere fikk Haugesund straffe. Gamst Pedersen og Fredrik Pallesen Knudsen rev i hverandre i Haugesund-boksen – straffe til Haugesund og gult til Gamst Pedersen, ifølge dommer Kristoffer Hagenes. Kaptein Filip Kiss var sikker som banken. 1–0 til Haugesund.

– Han river nesten av meg shortsen først. Jeg vet ikke hva man kan si – da kan du dømme straffe i alle situasjoner, sa Morten Gamst Pedersen til Eurosport i pausen, som mente han og Pallesen Knudsen var like gode.

Etter 35 minutter spilt var Haugesund nære 2–0. Hajradinovic sendte Gundersen i pølsebua med en flott finte, men Andreassen nådde akkurat ikke pasningen fra bosnieren.

Rett etter var det Tromsø sin tur. Ingebrigtsen ble spilt igjennom alene med keeper Per Kristian Bråtveit, men avslutningsforsøket til 20-åringen trillet like til side for mål.

1–0 til pause.

– Det kan se stygt ut etter straffen, men gutta jobber seg godt inn og det blir litt stillere. Vi er godt med i denne matchen, var Tromsø-trener Jenssens dom i pausen.

FØRSTE KAMP: Tromsøs trener Truls Jenssen i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Tromsø på Haugesund stadion.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
FØRSTE KAMP: Tromsøs trener Truls Jenssen i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Tromsø på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Gamst Pedersen utvist

Tidlig i andre omgang fikk Thomas Lehne Olsen stå helt alene i boksen, men keeper Bråtveit reddet skuddet kontrollert.

Samme mann kom igjen til en stor sjanse etter timen spilt. Lehne Olsen smalt til fra langt hold, men igjen var Bråtveit der han skulle være.

Og mer Tromsø skulle det bli. Sigurdarson fikk stå umarkert på bakre stolpe, men islendingen presterte ikke å få ballen på mål.

Tromsø var i et godt driv, men så skulle det igjen bli dramatikk.

Gamst Pedersen slang seg etter en ball og fikk en tå på kula, men fullførte med knottene i låret på Sondre Tronstad. Nytt gult i dommer Hagenes sine øyne, og dermed rødt på Gamst Pedersen. Og det skulle bli verre for Tromsø.

Like etter fikk innbytter Liban Abdi kjempetreff fra langt hold. 2-0 til Haugesund.

Tre poeng til Haugesund, og et Tromsø i krise, som må klare seg uten Morten Gamst Pedersen i kommende hjemmekamp mot Odd.