RBK-KLAR: I dag ble Morten Gamst Pedersen presentert som Rosenborg-spiller på Lerkendal sammen med Erik Hoftun og Per Joar Hansen. «Gamsten» har signert en kontrakt som binder ham til Lerkendal ut 2016-sesongen. Men den tidligere Blackburn-proffen mener selv han har mye mer fotball i beina. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RBK-KLAR: I dag ble Morten Gamst Pedersen presentert som Rosenborg-spiller på Lerkendal sammen med Erik Hoftun og Per Joar Hansen. «Gamsten» har signert en kontrakt som binder ham til Lerkendal ut 2016-sesongen. Men den tidligere Blackburn-proffen mener selv han har mye mer fotball i beina. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Morten Gamst Pedersen vil spille fotball til han er 40

Får draktnummer 8 i Rosenborg.

(Dagbladet): I dag ble Morten Gamst Pedersen presentert som Rosenborg-spiller på Lerkendal sammen med Erik Hoftun og Per Joar Hansen.

«Gamsten» har signert en kontrakt som binder ham til Lerkendal ut 2016-sesongen. Men den tidligere Blackburn-proffen mener selv han har mye mer fotball i beina.

- Jeg har lyst å spille til jeg er 40 år. Jeg er ung til sinns og har vært lite skadet så langt i karrieren. Jeg har lyst til å spille så lenge som mulig, men først er det tre sesonger her og så får jeg håpe at jeg er god nok til å fortsette også, sier Gamst Pedersen til rbk.no.

- Vil vinne noe Gamst Pedersen har mange år bak seg på fotballbanen men trofeer har det ikke blitt noe av. Det håper han å gjøre noe med nå.

- Jeg har lyst til å vinne noe, og jeg har lyst til å være del av en stor klubb. I tillegg har jeg lyst på spilletid som jeg ikke har fått så mye av i det siste. Men nå ser jeg fremover og gleder meg til å spille for Rosenborg, sier Morten Gamst Pedersen til RBK.no.

Rosenborg var ikke på noen måte var den eneste klubben som kjempet signaturen til Gamsten, men valget falt altså til slutt på de svarte og hvite.

- Det er sjelden det er kø, for å si det på den måten. Men det har det faktisk vært denne gangen. Mange har vært interessert, men Rosenborg har alltid vært den klubben som har vært nummer én. Jeg har som sagt lyst til å vinne noe, og jeg har alltid sett på Rosenborg som den største kandidaten til å gjøre det. Både tidligere og fremover.

- Jeg kommer til Rosenborg for å bidra med det jeg kan både på- og utenfor banen, så får vi håpe at det kan være med å gi et løft, sier Gamst Pedersen.

Forbilde Rosenborg-trener Per Joar Hansen er veldig fornøyd med å kunne presentere en spiller av Gamst Pedersens kaliber.

- Vi er veldig glad for at Morten etter mange år i utlendighet er tilbake i norsk fotball, og at han valgte oss i konkurranse med mange andre, sier han til RBK.no.

Hansen trekker spesielt frem Gamstens rutine og erfaring som vitkige aspekter. Med en ung spillerstall er det viktig å ha noen som kan fungere som et forbilde.

- Det betyr mye. Vi har mange unge, fremadstormende midtbanespillere som stadig er i utvikling og stadig blir bedre. Det som kjennetegner dem er at de er i samme aldersgruppe veldig mange av dem. Vi vet at Morten er en flott type og blir et godt forbilde for de unge spillerne. Han kan hjelpe dem til å ta rett valg på både på- og utenfor banen, sier Perry.