GIR SEG I 2012: Morten Olsen har gitt beskjed om at han gir seg som dansk landslagssjef etter EM i 2012.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
GIR SEG I 2012: Morten Olsen har gitt beskjed om at han gir seg som dansk landslagssjef etter EM i 2012.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt DunhamVis mer

Morten Olsen gir seg etter EM i 2012

Michael Laudrup favoritt til å overta Danmark.

Morten Olsen (61) avslørte onsdag at han gir seg som dansk landslagstrener i fotball etter EM i 2012.

Olsen har vært dansk landslagssjef siden 2000. Han har kontrakt til 1. juli 2012, den samme datoen som EM-finalen spilles i Kiev. 61-åringen slapp nyheten like etter at han hadde lest opp troppen som møter Tsjekkia i Århus 17. november.

- Dette blir min siste kvalifisering. Jeg meddelte Det danske fotballforbundet (DBU) i går at jeg ikke er interessert i å forlenge kontrakten, sa Olsen.

- Dette er udramatisk. Dette gir forbundet en mulighet til å finne en trener som nå har en jobb og gi beskjed om at denne er ledig i 2012, fortsatte Olsen.

EM er målet Den tidligere forsvarskjempen har vært en profil rundt landslaget i 30 år. Som spiller fikk han 102 kamper med det danske flagget på brystet. Som trener skal han blant annet gjennom to kvalikkamper mot Norge før han gir seg.

- For meg handler det om å kvalifisere laget til EM og levere videre et godt lag til den som skal overta posten. Når jeg selv har tatt beslutningen, kan jeg like godt slippe det ut, sa Olsen.

Danmark ligger tre poeng bak ledende Norge etter at begge lag har spilt tre kamper. Olsen & co. Ullevaal gjester til neste kvalikkamp 15. mars.

Ikke dansk klubb Morten Olsen utelukket på pressekonferansen at han vil trene et dansk klubblag etter tiden som landslagssjef. Men han ville ikke avvise at han kan ta over en utenlandsk klubb. Tidligere har han trent nederlandske Ajax og tyske Köln i tillegg til Brøndby.

Debatten går allerede i Danmark om hvem som skal ta over landslaget etter Olsen. Kanal 5s fotballkommentator Morten Bruun mener det bare finnes én kandidat fra eget land.

- Det er helt opplagt at Michael Laudrup skal overveies. Etter min oppfatning er det bare han av danske trenere som kan være aktuell, sier Bruun.

Før Morten Olsen hadde svenske Bo Johansson treneransvaret for det danske landslaget.

(NTB)