Historieleksjon og erting av svenskene sto på programmet på Morten Olsens pressekonferanse torsdag. - Vi har fornyet oss mer enn Sverige, mente den danske landslagssjefen. Foto: AP Photo / Lars Poulsen / Scanpix
Historieleksjon og erting av svenskene sto på programmet på Morten Olsens pressekonferanse torsdag. - Vi har fornyet oss mer enn Sverige, mente den danske landslagssjefen. Foto: AP Photo / Lars Poulsen / ScanpixVis mer

Morten Olsen hisser på seg svenskene

- Vi har fornyet oss mer enn Sverige.

Historieleksjon og erting av svenskene sto på programmet på Morten Olsens pressekonferanse torsdag.

- Vi har fornyet oss mer enn Sverige, mente den danske landslagssjefen.

Danmark møter Sverige til landskamp fredag. Begge landene er kvalifisert for neste års fotball-EM, som også markerer 20-årsjubileet for danskenes EM-gull i 1992.

Morten Olsen innledet med å minnes historiske kamper mellom de skandinaviske landene på torsdagens pressemøte.

- Jeg kommer fra en tid da kampene mot Sverige var blant de største. La oss igjen gjøre kampen til et prestisjemøte. Det er to lag som for øyeblikket er de beste i Skandinavia, fordi begge har kvalifisert seg til EM, sa Olsen.

Han startet sin periode som dansk landslagssjef i 2000. Han vedgikk at svenskene startet årtusenet bedre, men kom samtidig med et stikk til Erik Hamréns menn før fredagens møte.

- Vi har fornyet oss en hel del mer enn svenskene. Vi har tatt teten nå. Og vi har ikke tapt for dem på de siste fem kampene. Det er kudos til spillerne. Det er fantastisk at vi har kvalifisert oss til EM med en gruppe med så mange nye spillere, sa Olsen.

(NTB)