Premier League:

Morten P: Derfor vinner Chelsea Premier League

Før sesongen gjorde alle et nummer av at rivaliseringen mellom managerne var større en lagenes kamp om PL-trofeet. En kamp fra halvspilt ser Antonio Conte allerede ut som vinneren.

MORTEN P OM CONTE: Fordi han har det i blodet. Det er i genene hans. Og DNA’et heter Catenaccio. Som i all sin defensive skjønnhet handler om å stenge døra, bolte den igjen. Foto:  NTB Scanpix/Reuters / John Sibley 
MORTEN P OM CONTE: Fordi han har det i blodet. Det er i genene hans. Og DNA’et heter Catenaccio. Som i all sin defensive skjønnhet handler om å stenge døra, bolte den igjen. Foto:  NTB Scanpix/Reuters / John Sibley  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RUNDT DISSE TIDER i fjor, da Leicester hadde sjokkert alle, inkludert seg selv, var det betydelig dissens om Claudio Ranieris mannskap kunne holde hele veien inn. De hadde 38 poeng, ledet med to på Arsenal, var seks foran Manchester City, men hallo, det var 19 serierunder igjen og de var fortsatt bare Leicester. Men vant gjorde det, egentlig uten noen som helst problemer, det var til slutt sensasjonelle ti poeng ned til Arsenal.

Etter 17 runder av sesongen 2016/2017 føles det veldig mye tryggere å plassere et veddemål.

PÅ VEI INN i jula var Antonio Contes Chelsea fem foran Leicesters skjema til ligagullet, hadde seks poeng på Liverpool, sju på City, ni på Arsenal, ti på Tottenham og hele 13 på Manchester United. Det er en ledelse jeg velger å sette en slant på. For i motsetning til konkurrentene, hvis forskjellige problemer har skapt en smule tvil, usikkerhet og kostet dem poeng på trøblete dager, så vinner Chelsea selv når maskineriet ikke er finjustert.

Fordi laget knapt slipper inn mål.

VELDIG MANGE SNAKKER om Liverpools offensive styrke og 40 scoringer på 17 kamper, og ja, det er både imponerende og seks mål mer enn Chelsea. Med Coutinho på vei tilbake, og Sturridge som snart mer enn bare en joker, bør det ikke spille noen rolle om Mané reiser til Afrikamesterskapet. Men poenget er ikke hvor mange mål du til slutt har scoret når vi skriver mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer