SCORET IGJEN: Mos Abdellaoue scoret sitt 13. ligamål mot Sarpsborg. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SCORET IGJEN: Mos Abdellaoue scoret sitt 13. ligamål mot Sarpsborg. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Mos og Tromsø la press på Rosenborg

Fortsatt med i sølvkampen etter 2-0 mot Sarpsborg.

Sarpsborg 08 - Tromsø 0-2

Tromsø henger med i sølvkampen etter 2-0 borte mot Sarpsborg søndag. Mostafa Abdellaoue og Steffen Nystrøm scoret målene i en kamp der TIL først våknet den siste halvtimen.

Før den tid imponerte ingen av lagene. Førsteomgangen var meget svak. Sarpsborg misset igjen på sjansene som kom, og søndag var det gått nøyaktig 150 dager siden siste seier. Nedrykket er ikke matematisk klart, men i praksis er Sarpsborg klar for nedrykk.

Førsteomgangen på Sarpsborg stadion var sjansefattig. Begge lagene manglet fart og kreativitet i angrepsfasen. Magnus Andersen burde ha gitt bortelaget 1-0, men blåste ballen høyt over fra kort hold. På overtid fikk Martin Wiig en enda større sjanse for Sarpsborg, men TIL-keeper Robin Malmkvist parerte mesterlig. Null mål og 1-1 i sjanser forteller om en omgang som ble glemt av alle da lagene gikk til pause.

Ny Mos-scoring Martin Wiig fortsatte å bomme, før Mostafa Abdellaoue gjorde det motsatte. Thomas Drage tok corner, Fredrik Björck stusset og Mos viste goalgetteregenskapene da kampens første mål ble scoret.

Dette var hans seriescoring nummer 13, og toppscorertittelen er innenfor rekkevidde for spissen som er Vålerenga-spiller igjen neste år. TIL festet grepet, og innbytter Steffen Nystrøm sørget for kampens siste mål.

Annerledeslaget Sarpsborg er på vei ut av eliteserien. Høydepunktet kom i første serierunde; 3-0 over Molde satte fyr på optimismen. Men flammen døde ut, og bortekapasiteten viste seg å være rekordlav.

På vei til Adecco Nå jakter sarpingene på mulige gode opplevelser på veien mot et lavere nivå. Klubben og laget er imidlertid en kandidat til å dukke opp igjen i toppen.

MED I SØLVKAMPEN: Tromsø er fremdeles med i sølvkampen etter 2-0 mot Sarpsborg. Her takker de publikum etter kampen. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
MED I SØLVKAMPEN: Tromsø er fremdeles med i sølvkampen etter 2-0 mot Sarpsborg. Her takker de publikum etter kampen. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Sarpsborg har hatt suksess med mange av sine lag under elitenivået i år, og regnskapene viser pluss. Trolig vil overskuddet på ca. 1,3 millioner kroner gå til nedbetaling av gjeld.

Og hvis Start passeres på tabellen før sluttstrek settes, kommer ytterligere 300.000 kroner inn på konto fra Norsk Toppfotball.

Tromsø fortsetter jakten på en topplass. I Sarpsborg var vikarkeeper Robin Malmkvist god de få gangene han ble satt på prøve.

(NTB)