GOD START: Per Joar Hansen var fornøyd med den første omgangen, men ikke den andre.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
GOD START: Per Joar Hansen var fornøyd med den første omgangen, men ikke den andre. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

«Mos» reddet poeng for U23-gutta

Perry fornøyd med første omgang. Ikke den andre.

Tyrkia U23 - Norge - Norge U23 1-1

En god første omgang sikret det ferske norske U23-landslaget uavgjort mot Tyrkia i åpningskampen i International Challenge Trophy i fotball mandag.

Tyrkerne tok ledelsen etter en scoring av Veisel Sari etter 23 minutters spill, men Mostafa Abdellaoue utlignet minuttet senere. Flere scoringer ble det ikke i kampen.

- Jeg synes vi spilte en veldig bra første omgang. Da var vi stramme og gode defensivt, samtidig som vi skapte fire store målsjanser i tillegg til scoringen. Jo, førsteomgangen er vi veldig godt fornøyde med, sa U23-landslagstrener Per Joar Hansen til fotball.no etter oppgjøret.

Blandet prestasjon Han var ikke like fornøyd med det spillerne hans presterte etter pause.

- I annen omgang la vi om til 4-4-2, og da var det en mer blandet prestasjon. Vi slapp Tyrkia for enkelt igjennom og slet med å dekke rom. Vi skapte heller ikke nok selv.

- Vi fikk prøvd Mos og Marcus Pedersen sammen på topp, men klarte ikke å utnytte dem godt nok, fortsatte han.

Tilfreds Hansen fortalte også at han var tilfreds med kampen, for de norske spillerne vant sjansestatistikken 7-3 og sikret et sterkt bortepoeng mot favoritten i gruppen. De andre lagene er Wales og Estland, som Norge skal møte neste år.

Wales-kampen står på programmet i juni, og den kampen skal spilles på hjemmebane, mens kampen mot Estland går på bortebane i oktober.

Per Joar Hansen mente at 1-1 borte mot Tyrkia i en spillemessig bra kamp må sies å være en god start for det nye U23-landslaget.

- Totalt sett er vi fornøyd med kampen. Det var en god laginnsats, og innstillingen og lojaliteten til kampplanen var veldig bra. Vi var nærmest seieren, selv om det var greit med uavgjort, sa landslagstreneren.

Landslagssjef Egil Olsen var også på tribunen blant de 200 tilskuerne i Tyrkia. Han dro rett dit etter den skuffende Wales-kampen for å se på eventuelt nye spillere han kan ta inn i A-landslagstroppen.

(NTB)