Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mos sørget for fortsatt tabelltopp for Gutan

Senket Lillestrøm.

Mos(te) ballen i mål: TIL-Lillestrøm.Tromsøs Mostafa Abdellaoue scorer i eliteseriekampen  på Alfheim Stadion søndag ettermiddag. Gratuleres av Tromsøs Serigne Modou Kara Mbodji(t.v.), Sigurd Rushfeldt. Bak er Thomas Drage, Miika Koppinen, Ruben Yttergård Jenssen og Fredrik Björk.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
Mos(te) ballen i mål: TIL-Lillestrøm.Tromsøs Mostafa Abdellaoue scorer i eliteseriekampen på Alfheim Stadion søndag ettermiddag. Gratuleres av Tromsøs Serigne Modou Kara Mbodji(t.v.), Sigurd Rushfeldt. Bak er Thomas Drage, Miika Koppinen, Ruben Yttergård Jenssen og Fredrik Björk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

ALFHEIM (Dagbladet): • Tromsø - Lillestrøm 1-0

Mostafa Abdellaoue scoring i første omgang var nok til seier for Tippeligaens gjerrigste lag. Lillestrøm er både seriens mestscorende og nest beste bortelag. Men mot Tromsø ble det verken poeng eller mål.

Derav fortsetter Tromsø å lede eliteserietabellen. Hjemmelaget - som sløste med sjansene - presset på fra start mot et ganske reservepreget Lillestrøm.

- Veldig fornøyd med at vi drar inn en seier i dag. Var spent ettersom det var første kamp etter ferien og mot et lag som scorer mye og er gode på kontringene. Det ble en ujevn kamp, men solid, sier Per Mathias Høgmo til TV2 etter kampen.

- Det var sjansemessig jevnt, men vi spilte ikke en dårlig kamp. Vi hadde en del folk ute, og med de med i dag kunne vi fått med oss mer i dag, sier Henning Berg til samme kanal.

Første sjanse kom etter 17 minutter da Remi Johansen brente til fra utenfor sekstenmeteren. Stefan Logi Magnusson i Lillestrøm-buret sto på rett plass og var kjapt oppe i krysset og fikk slått til hjørnespark.

MOS(te) ballen i mål Tromsø fortsatte å presse på og etter halvtimen traff Mostafa Abdellaoue (Mos) nettmaskene.

Hans Åge Yndestad og Thomas Drage kombinerte fint på venstresiden, og Drages innlegg nådde leiesoldaten fra Vålerenga som i duell med to forsvarere vendte lynkjapt og banket ballen i nærmeste hjørne.

- Goalgetter-scoring. Snert i det skuddet som satte keeper ut av spill, sier Høgmo.

Ujah med dobbelmulighet
Åtte minutter senere kom LSKs største mulighet. Anthony Ujah tok et innlegg på hel volley, men dessverre for bortelaget gikk ballen like utenfor.

Kun minuttet senere var nigerianeren frampå igjen.

Lillestrøm kontret, men Marcus Sahlman gjorde seg stor og reddet avslutningen. 

Dermed kunne Gutan gå til pause med en 1-0 ledelse.

Andre omgang begynte litt roligere og Ruben Yttergård Jenssen var den første til å skape litt spenning foran motstanderens mål da hans harde skudd gikk like utenfor.

Etter det hadde både Sigurd Rushfeldt og Kara Mbodji brukbare muligheter uten at det resulterte i mål. Lillestrøm var på sporadiske besøk på motsatt banehalvdel uten å komme til de store sjansene.

Men etter 71 minutter var de svært nær. Nicolay Solberg skudd fra kanten av sekstenmeteren gikk i stolpen bak Sahlman. Like etter var Ujah frampå igjen, men denne gangen var Tromsøs svenske målvakt med på notene og holdt det harde skuddet.

Bommet alene med keeper Ti minutter før full tid ble Remi Johansen spilt alene gjennom. Men en bra benparade av Magnusson hindret unggutten fra å øke ledelsen.

Fredrik Guldbrandsen fikk til en avslutning like før full tid, men Sahlman klarerte ballen ned til Lillestrøms venstreside. Steinar Pedersen var ikke våken nok, og hans tilbakespill til keeper var nær ved  å ende som selvmål.

Men igjen var Magnusson kvikk og fikk akkurat slått ballen over dødlinja.

Dermed endte det ett mål og tre poeng til Tromsø. Laget har kun avgitt to poeng på hjemmebane. I neste runde reiser Tromsø til Lerkendal for å møte Rosenborg, mens Lillestrøm tar i mot Strømsgodset hjemme på Åråsen.