Eliteserien

Moses rystet Molde: - Misfornøyd

Molde og Tromsø serverte et fyrverkeri av en fotballkamp i runde to av Eliteserien. Lagene ga seg ikke før det var banket inn seks scoringer, og vertene kunne feire ett poeng.

I FORM: Tromsøs Ebiye Moses ble tomålsscorer i eliteseriekampen mellom Tromsø og Molde på Alfheim Stadion. Her blir han gratulert av August Mikkelsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
I FORM: Tromsøs Ebiye Moses ble tomålsscorer i eliteseriekampen mellom Tromsø og Molde på Alfheim Stadion. Her blir han gratulert av August Mikkelsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tromsø - Molde 3-3 (2-3)

Molde var store favoritter før oppgjøret mot Tromsø på Alfheim stadion, men vertene yppet seg gjennom hele kampen og ved fulltid gikk Molde-spillerne av banen i skuffelse.

Molde-stjerna Ohi banket inn to tidlige mål, og med 3-1 ledelse er neppe Molde-leiren fornøyd etter å ha avgitt to poeng.

Tromsø ga seg ikke og utliknet til 3-2 før hvilen, i andre omgang sørget Eric Kitolano for Tromsøs første poeng denne sesongen.

Målfest fra en annen verden

Allerede etter ti minutter tok Molde ledelsen.

Tidligere Tromsø-spiller Holmgren Pedersen serverte Ohi som overlistet Karlstrøm på ypperlig vis.

Det tok bare ett minutt før vertene svarte. Totland vartet opp med en stikker til Moses, og Moses gjorde ingen feil alene med keeper.

Etter 16 minutter kunne Ohi feire sin andre nettkjenning på seks minutter. Før Moses reduserte på ny like før pause.

Tromsø og Molde var i det effektive hjørnet. Målene fra Ohi, Brynhildsen og Moses sørget for at lagene tok pause på stillingen 3-2 til Molde.

De fem scoringene kom fra lagenes eneste skudd på mål. Det var altså ingenting å utsette på uttellingen de første 45 minuttene.

Til tross for ledelse var Molde-treneren ikke imponert.

- Jeg er misfornøyd, vi gjør ikke jobben vår defensivt, sa han til Eurosport etter de første 45 minuttene.

Studert Premier League-proffene

Andre omgangen startet med betraktelig roligere tempo, og Molde valgte å kontrollere kampen til sin favør.

Men Tromsø ga seg aldri, og Tromsøs Kitolano utliknet til 3-3 da 64 minutter var spilt.

Den målgivende pasningen kom utrolig nok fra målvakt Karlstrøm.

- Vi har sett på Manchester City, og lært av Ederson i Premier League, sa Kitolano om scoringen og fortsatte:

- Det var veldig deilig å heve seg og slå tilbake mot Molde.

Fått med deg denne?

«Vi må snakke fotball» er et snapchat-program laget av Dagbladets reporter Henrik Ljosland. I denne ukas episode tipper vi Eliteserien 2021. Vis mer

Det ble ingen flere mål på Alfheim og kampen endte med poengdeling.

Marcus Holmgren Pedersen som gikk til Molde fra nettopp TIL før fjorårssesongen var skuffet etter oppgjøret.

- Jeg er skuffet over egen innsats. Det åpnet bra, men vi sviktet. Nå må vi omstille oss og lære av feilene, sa han til Eurosport etter kampen.

Molde kom fra en komfortabel 2-0 seier mot Kristiansund. Der slet Ohi med å finne veien til nettmaskene, men mot Tromsø ble det mål for angriperen.

- Vi skulle gjerne hatt tre poeng. Målene kom litt for enkelt, og Tromsø gjorde det vanskelig for oss i dag, sa han etter kampen.

Alt i alt ble det en stor opptur for nyopprykkede Tromsø. De tapte serieåpningen mot Bodø/Glimt i «Slaget om Nord-Norge», men viste stor karakter i opphentingen mot Molde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer