Mosley krever unnskyldning fra Ferrari-president

F1-freden i fare etter «diktator-utspill».

ISFRONT: Ferrari-president Luca Cordero di Montezemolo (t.h.) kalte FIA-president Max Mosley (midten) for en diktator. Det får Mosley til å tenne på alle plugger og truer med å bryte fredsavtalen med FOTA-lagene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Gareth Watkins
ISFRONT: Ferrari-president Luca Cordero di Montezemolo (t.h.) kalte FIA-president Max Mosley (midten) for en diktator. Det får Mosley til å tenne på alle plugger og truer med å bryte fredsavtalen med FOTA-lagene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Gareth WatkinsVis mer

|||Ferrari-president Luca di Montezemolo kalte Max Mosley «diktator». Det liker FIA-presidenten så dårlig at han mener det truer fredsavtalen i formel 1.

Di Montezemolo kom med uttalelsen i forbindelse med at Ferrari og sju andre av formellagene erklærte seier over Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) og president Max Mosley i den konflikten som var oppstått om budsjettak for fomellagene.

Dermed ble det ikke noe av planene Ferrari og de sju andre lagene hadde om å bryte ut og lage sin egen VM-serie i formel 1.

Alle lagene samlet seg, og da sa Mosley at han ville trekke seg som president i FIA til høsten etter 16 år i presidentstolen i forbundet.

Nå er den britiske FIA-presidenten blitt forbannet, og etter «diktator-utspillet» fra Di Montezemolo, sier Mosley at han lar spørsmålet om han skal trekke seg eller ikke som FIA-president stå åpent inntil videre. Han truer også med at den fredsavtalen som er etablert mellom utbryterlagene og FIA henger i en tynn tråd.

- Dersom den avtalen vi inngikk skal en sjanse til å overleve, må du og dine medspillere rette opp de feilaktige uttalelsene du har kommet med. Jeg vil også ha en unnskyldning for de karakteristikkene som er fremsatt mot meg, sier Mosley.

(NTB)