Moss anker etter lisens-nei

Taper de, slipper HamKam nedrykk.

BEHOLDER PLASSEN? HamKam og trener Vegard Skogheim får beholde plassen i 1. divisjon om beslutningen om å frata Moss lisensen blir stående.
Foto: Arnt E. Folvik
BEHOLDER PLASSEN? HamKam og trener Vegard Skogheim får beholde plassen i 1. divisjon om beslutningen om å frata Moss lisensen blir stående. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Moss får ikke profflisens for 2010, melder Norges fotballforbund.

Klubben har 14 dager på seg til å anke. Hvis avgjørelsen blir stående, blir Moss flyttet ned i 2. divisjon. Det vil i så fall bety at HamKam får spille i 1. divisjon kommende sesong, til tross for nedrykket.

Ved lisenstildelingen i høst fikk 18 av de lisenspliktige klubbene beskjed om å dokumentere positiv egenkapital ved utgangen av året.

De 17 andre klubbene har oppfylt kravet, men Moss har altså ikke klart dette.

Anker avgjørelsenMoss varsler at de kommer til å anke avgjørelsen til lisensnemda.

Østfoldingene har vurdert verdien fra kommersielle rettigheter til 3,9 millioner kroner. NFF på sin side har har vurdert dette til 5,76 millioner kroner. Det er dette gapet som gir en negativt egenskapital, mener Moss og forklarer det slik:

— Etter at NFF hadde gått igjennom vårt emisjonsprosjekt i fjor høst ble vi gjort oppmerksom på at vi ikke kunne skrive opp spillerettigheter i den konsoliderte balansen. Det er følgelig tatt hensyn til, og er i den konsoliderte egenkapitalen eliminert med 3,9 millioner kroner. Vi fikk ingen kommentarer på verdsettelsen av kommersielle rettigheter presentert i det samme emisjonsprosjektet, heter det i en pressemelding fra styret i Moss. — Vi hadde derfor ingen grunn til å tro at det innleverte regnskapet var i strid med NFFs regler. Vi føler derimot at vi har gjort det som er mulig for å tilfredsstille NFFs krav da regnskapet er basert på vår erfaring med NFFs regler fra tidligere års godkjente regnskap, norsk aksjelov og god revisjonsskikk.Lyn-regnskapet godkjentLyn er en av klubbene som har fått godkjent dokumentasjonen som måtte leveres inn til lisensnemda innen sist torsdag - og som har fått godkjent av nemda. Til tross for at Lyn AS gikk konkurs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer