Moss: Hønemor i kråkereiret

MELLØS (Dagbladet): - Jeg synes de var for pinglat i fjor. Det kain itj bli no verre i år, derfor satser vi på en høyere plassering, sier kontordama på Melløs, Linn Renate Måleng (27).

- Finnes det kjedeligere lag enn Moss?

- Nei, vi er ikke attraktive nok. Vi trekker få folk på kampene og får nesten ikke tv-kamper.

- Det flommer heller ikke over av profiler i laget?

- Nei. Jeg vil ikke si at vi har profiler. Det må i så fall bli gamlekara Kjell Olofsson og Rune Tangen, som har vært her i mange år.

- Hvorfor kommer det ikke flere publikummere på Melløs?

- De vil ha mossinger på laget. I dag sier de at de ikke har noe forhold til spillerne.

- Er Moss et usexy lag?

- Tydeligvis for mediene. Hvis vi vinner, skrives det om hvor dårlig motstanderen er. Hvis vi taper, er det vi som er dårlige. Det er i grunn rart vi ikke får mer oppmerksomhet. Vi er den eneste toppklubben i Østfold. Hadde vi hatt spillere som fant på mer sprell, tror jeg klubben ville vært mer i fokus.

Altmuligdame

Linn Renate Måleng går på sin fjerde sesong i klubben. Som kontormedarbeider gjør hun alt mulig. 27-åringen holder kråkespillerne i ørene, sørger for at papirer er i orden og ordner praktiske ting. Hun har kontroll på alt som angår spillerne. - En hønemor, flirer midtbanespiller Gard Kristiansen.

I fjor ble det 10. plass for Moss. Med nytt trenerteam på plass er det optimisme i veggene på Melløs, kan trønderjenta fortelle.

Sutring

- I fjor ble det for lite jobbing på banen. Jeg synes de var for pinglat. Erik Brakstad har økt treningsmengden fra sju til ti økter i uka. Det var litt sutring med en gang, men nå får de igjen for treningsopplegget. Gutan er bedre trent enn noen gang. Erik Brakstad og Erland Johnsen har gjort utrolig mye på den lille tida de har vært her.

Moss

Stiftet: 28. august 1906

Seriemesterskap: 1

Cupmesterskap: 1

Plassering i fjor: 10

Har: Parkeringsplasser

Mangler: Noen som gidder å fylle dem

- Hvordan går det for kråkene i år?

- Vi satser på forbedring fra i fjor. Jeg tror og håper på en 8. plass. Da har vi gjort en bra sesong. Det er i hvert fall ingen grunn til å tenke tanken om nedrykk, som noen tror. Gutan må ha det artig på banen. Da går det bra.

KREVER INNSATS: Linn Renate Måleng mener guttene var for pinglete i fjor. Nå krever hun nye takter fra Morten Moldeskred (t.v), Jan Tore Ophaug, Terje Høsøien, Gard Kristiansen og Anders Juliussen.