Moss klare til å slåss

KRISTIANSAND (Dagbladet): Moss øyner nytt håp om fortsatt liv i eliteserien etter at de i går overkjørte tabelljumbo Start fullstendig. Men fortsatt er mossingene avhengig av hjelp utenifra.

- Nå regner jeg med at de begynner å svette godt der borte i Bergen, smiler spillende trener for Moss, Rune Tangen. Før gårsdagens bunnoppgjør lå mosselaget på nest siste plass på tabellen. Derfor var kampen mot Start en være- eller ikke være-kamp.

- Vi har fått tilbake gleden ved å spille og trene, sier Tangen.

At Start ikke klarte å gi laget respektabel motstand, synes han ikke er av betydning.

- Det viktigste nå er at vi benytter oss av de sjansene vi får. Og det klarte vi i dag.

Brassesjef

Gard Kristiansen og Øyvind Storflor scoret begge to mål og var enige om at gårsdagen var en god dag på jobb.

- Absolutt, sier Kristiansen, som ikke minst utmerket seg med et flott brassespark som økte Moss' ledelse til 5-0, 20 minutter ut i andre omgang.

- Jeg hadde vel ikke tatt den sjansen hvis stillingen var annerledes, og jeg ikke hadde scoret tidligere i kampen. Men det var nå morsomt at det gikk, da.

Innlegget fikk han av Storflor, som før kampen sto notert med seks scoringer. I går økte han til åtte. I tillegg signerte han et par målgivende pasninger.

- Jeg fikk masse rom i dag og er selvfølgelig storfornøyd.

- Ikke angst

For hjemmelaget Start sin del var kampen mot Moss et mareritt. På tribunen var det glissent, til tross for at daglig leder i Start, Nils Sverre Ingebretsen, tidligere denne uka oppfordret byens innbyggere å komme, slik at klubben ikke går på en millionsmell. Prestasjonene på banen forklarer hvorfor hjemmepublikummet uteblir.

- I dag var det absolutt ingenting å glede seg over. Vi sviktet i alle ledd. Og jeg har ingen anelse om hvorfor, sier hjelpetrener Bård Wiggen.

Han vil ennå ikke uttale seg om han er aktuell som Start-trener neste år, men han er uansett levende opptatt av de yngste på laget.

- Jeg håper at de unge spillerne ikke får angst av dette, men ser på det som erfaring, sier Wiggen.

Marius Johnsen er blant de unge som har kontrakt med Start også neste år. Men han medgir at de begredelige resultatene sliter på motivasjonen.

- Klart det. En ting er å tape, men å bli overkjørt så til de grader som dette er jo helt forferdelig.

Start - Moss 1 - 6

MÅL: 0 - 1 Øivind Storflor (7), 0 - 2 Storflor (50), 0 - 3 Gard Kristiansen (54), 0 - 4 Simen Brenne (65), 0 - 5 Kristiansen (68), 0 - 6 Brenne (89), 1 - 6 Tauriainen (90)

BB: Øivind Storflor, Moss

ØYNER HÅP: Øyvind Storflor scora to mål for Moss mot Start i går, og hadde liten grunn til å rive seg i håret. Nå satser mossingene på at Brann går på nok en smell i dagens kamp.