Moss må skaffe fire millioner kroner på 12 dager

Hvis ikke ryker profflisensen.

I PENGENØD: Moss FK trenger fire millioner kroner på 12 dager om de skal få fornyet profflisensen og beholde plassen i førstedivisjon.Foto: Stian Lysberg Solum  / SCANPIX .
I PENGENØD: Moss FK trenger fire millioner kroner på 12 dager om de skal få fornyet profflisensen og beholde plassen i førstedivisjon.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

Moss Fotballklubb må skaffe 4 millioner kroner innen 31. august for å få fornyet profflisensen.

Østfoldklubben mangler penger og kan få problemer med å innfri Norges Fotballforbunds krav om positiv egenkapital, skriver Moss Avis.

— Vi har en leverandørgjeld på cirka to millioner kroner. Vi er i tett dialog med leverandørene, som er våre samarbeidspartnere, men vi har forhåpninger om at dette skal løse seg, sier styremedlem Per Lilleng til avisen.

Klubbene må levere regnskap med positiv egenkapital innen 31. august, som en del av lisenssøknaden.

Moss er også inne i den siste fasen av emisjonsprosessen, som skal avsluttes onsdag. Målet er å få inn 12 millioner kroner i emisjonen, men tirsdag manglet halvparten av summen.

— Får vi inn 12 millioner eller mer, så er det sagt at vi kan bruke om lag to millioner kroner av disse til å betale leverandørgjeld. Da er jeg også nokså sikker på at vi vil intensivere dialogen med kreditorene våre, som nok vil løse floken rundt den positive egenkapitalen, sier Lilleng til Moss Avis.

(NTB)