Mossekråka redder Bergen

BERGEN (Dagbladet): Raymond Kvisvik (23) er det heteste navnet i Bergen om dagen. Unggutten fra Greåker i Østfold har klart å skape nytt liv i byens stolthet og håp om en gyllen høst for Brann.

- Det kan bli finalekamp på Ullevaal og spennende spill i Europacupen, sier han. Faren for nedrykk vil han ikke høre snakk om i det hele tatt. Brann-supporterne på store stå har gitt ham navnet Super-Ray, og synger så snart han får ballen i beina.

- Morsomt navn. Jeg er blitt mottatt helt fantastisk her i byen, av klubbledelsen og de andre spillerne. Det mest positive jeg har opplevd er likevel møtet med supporterne. Jeg ble overrasket over hvor aktive de er. Tre-fire hundre av dem følger oss til bortekampene. Det verdsetter jeg høyt. All respekt til dem som bruker sparepengene sine på oss, sier han.

Selv har han Frankrikes ballfølsomme Zinedine Zidane som sitt store forbilde.
Dagbladet møtte Kvisvik på Zachariasbryggen, midt i hjertet av Fisketorget. Det var ikke gått mange minuttene før en liten kjuagutt var på plass med et blankt papir og penn for å få autografen til nykommeren.

Ble kalt Judas

Nå er Super-Ray spent på hvordan han vil bli mottatt i Moss hvor han skal kjempe for å vinne nye poeng for Brann i morgen.
Da Raymond Kvisvik meldte overgang fra Sarpsborg til Moss før 1997-sesongen, ble han kalt Judas.

- Jeg klarte likevel å score mål i den første kampen mot Sarp. Judas-ropene tente meg litt ekstra. Moss har nesten ikke truffet mål i det siste, men de klarer nok å få inn en fulltreffer mot oss. Det hjelper likevel så lite. Jeg blir ikke lei meg om jeg scorer det avgjørende målet, sier han med et bredt smil.

- Jeg brukte et døgn på å bestemme meg. Det var egentlig ikke noe vanskelig. Brann er et stort lag i Norge. Det er noe annet å spille på Brann stadion enn på Melløs. Jeg har ikke angret et sekund etter at jeg tok avgjørelsen, sier han.

Eier seg selv

Da den lovende og frittalende angriperen, ballfordeleren og humørsprederen ble aktuell for A-lagsfotball i Sarpsborg, var han våken nok til å kjøpe rettighetene til seg selv ved å betale drøye 100000 kroner til klubben.

- Jeg hadde ikke nok penger selv, så min far hjalp til. Sånn ble det til at min far og bror eide litt av meg. Jeg hadde de fleste aksjene selv og beholdt dem da jeg gikk til Moss. Det tjente jeg penger på da Brann kjøpte meg, sier han.

Det eneste Super-Ray ikke tror er mulig å oppnå i årets sesong er å ta seriegull med Brann.