Mossepoeng i Stavanger

Moss ranet til seg ett poeng fra Viking søndag. Bunnlaget fra Østfold laget et mål på to farlige hjørnespark. Det var nok til 1-1 mot stavangerlaget.

Medgangsbølgen varte ikke så lenge for Viking. To gode kamper mot Odd og Molde var beholdningen før kampen mot Moss i sommervarmen på hjemmebane. Der ble det feriefotball i lange baner av to lag som er preget av mange skader.

Viking produserte likevel sjanser. Det var effektiviteten som manglet mot Moss, som i lange perioder hadde mer enn nok med å forsvare seg. Gang på gang bommet Viking på store sjanser. Men midtstopper Rune Tangen ordnet godt opp for gjestene.

I mål sto også Thomas Sandem godt. Der har han ikke stått for A-laget i Moss på tre år. Så lenge er det siden han dummet seg ut i en tv-kamp mot Stabæk.

Han fikk sjansen denne gang etter gode kamper på rekruttlaget. Han avverget flere store Viking-sjanser. I begynnelsen av kampen virket ikke samarbeidet i mosseforsvaret helt patent. Men utover i kampen ble det bare bedre og bedre.

Stolpen og ut

Vikings beste spiller, Magnus Svensson, ordnet 1-0 til hjemmelaget. Det var på den første overgangen som satt skikkelig. Med på det fine forarbeidet var Bjørn Berland og Rikhardur Dadason.

Viking presset stort etter 1-0-målet, men kom ikke nærmere enn stolpen og ut. 20 minutter før full tid burde hjemmelaget ha avgjort. Men Moss avverget dobbeltsjansen til Dadason og Idar Mathiassen.

Dagens helt på Moss var Christian Johnsen som headet inn 1-1 etter hjørnespark. Det var gjestenes sjanse i 2. omgang. I 1. omgang var det farlig foran Lars Gaute Bø en gang. Da var det Rune Tangen som gikk i luften på en mossecorner.

For Moss var Rune Tangen beste spiller. Vikings midtbanetrio Tom Sanne, Magnus Svensson og Idar Mathiassen styrte kampen, men bare Svensson ruvet i sommervarmen.

(NTB)