Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mot 1000-start for Søndrål

Ådne Søndrål regner med å starte på 1000 meter i de olympiske lekene lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utviklingen har vært positiv. Alt tyder på at jeg stiller til start på den distansen, sa Søndrål til NTB før fredagens treningsøkt i Utah Olympic Oval.

Søndrål slo den venstre skulderen ut av ledd under fartstrening i OL-hallen onsdag. Dessuten pådro han seg et dypt kutt i den ene underarmen.

- Fortsatt er jeg stiv i skulderen, men sist natt sov jeg iallfall godt. Jeg fikk på meg genseren uten hjelp. Bare det er fremgang, sa han til NTB.

Ikke ideelt

Fredag var han igjennom to treningsøkter på OL-isen. NTB snakket med den norske OL-favoritten på 1500 meter før treningsøkten som tok til klokka 12.30 lokal tid, eller 20.30 norsk tid. Senere på dagen var det klart for ny trening.

- Situasjonen er ikke ideell, særlig på 1000 meter er starten svært viktig. Der er det virkelig behov for skulder og armer, la Søndrål til.

I den siste tiden før OL hadde han sammen med trener Tom Erik Oxholm planlagt mye start- og sprinttrening. For å hevde seg på 1000 meter er det nødvendig for Søndrål å bedre seg på de første 200 meterne hvor det vil gå fort på den raske OL-isen.

Dårlig tid

Den treningen er det ikke blitt noe av siste halvannen uke. Uhellet var først ute for Søndrål i Calgary forrige uke. Han slo da høyre skulderen ut av ledd.

Først onsdag var han klar for sprinttrening i full fart, men en kvinnelig japansk skøyteløper ødela alt. Hun kom over i feil bane da Søndrål drev fartstrening over 600 meter. Søndrål skiftet bane og falt i isen med en fart på snaue 60 kilometer i timen.

- En ting er sikkert, jeg har behov for de ekstra dagene før 1500 meter, sa han.

Tirsdag til uken er det 1500 meter hvor han er tittelforsvarer fra OL i Nagano for fire år siden.

(NTB - Jan-Erik Sveum)

KLAR TIL START: Ådne tror på start i morgen. Foto: Lise Åserud, SCANPIX
Hele Norges coronakart