Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mot alle Odds

STAVANGER (Dagbladet): Viking - Odd Grenland 1- 2. Odd har vært borte fra toppserien i 31 sesonger. I går brukte de to minutter på prege den igjen. - En drømmestart, jubler den tidligere Viking-spilleren Christian Flindt Bjerg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansken flyttet fra Stavanger til Skien foran denne sesongen. For å hjelpe Odd Grenland i gjensynet med det aller beste fotball-selskapet i Norge. Og sammen med resten av Odd'rane viste Flindt Bjerg at de har tenkt å bli der oppe.

For det gamle storlaget gjorde et come back i Lasarus-klassen: To minutter og to sekunder brukte Odd Grenland på å score sitt første toppseriemål siden 1967. Og de ga seg ikke før de hadde ydmyket halve Rogaland.

- Jeg er ikke overrasket over at vi slo Viking. Jeg har sagt til guttene flere ganger den siste uka at det er fullt mulig å ta tre poeng i Stavanger, sier Christian Flindt Bjerg til Dagbladet.

Og nykommerne trodde på eks-vikingen. Særlig etter at han sjøl scoret mot gamleklubben og økte til 2- 0 etter elleve minutter.

- Innstillingen var på topp, vi jobbet for hverandre og vant fortjent, mener dansken.

Naiv spillestil

Odd-trener Tom Nordlie er heller ikke overrasket over det som likner en Tippeliga-bombe. Tvert imot; han forlangte offensivt Odd-spill selv med 2- 0-ledelse på bortebane.

- Kall oss gjerne naive, men sånn er vår måte å spille fotball på. Og vi må ha lov til å være litt naive i Tippeligaen også, sier Nordlie til Dagbladet.

Han tar triumfen mot Viking som rein bonus, for Odds poeng-budsjett regner ikke med uttelling mot de antatte medaljekandidatene.

- Vårt hovedmål er å slå de fem-seks antatt dårligste lagene. Da beholder vi plassen i Tippeligaen. En del av hodet mitt visste at vi fort kunne tape 5- 0 i Stavanger, men mot lag som Viking tenker vi ikke målforskjell. Vi angriper, og hvis vi unngår tap er det bonuspoeng for oss, sier Nordlie.

ODD-JUBEL: Odd-laget jubler etter en svært overraskende seier over Viking </>bi den første runden i årets Tippeliga.